tiistai 5. helmikuuta 2013

HELMIKUUN TIEDOTE


HELMIKUUN TIEDOTE

Toivottavasti uusia tuulia opetukseen tuo tullessaan viisi uutta iPad:ä jotka saimme koulullemme kuun vaihteessa. Padien avulla ainakin bloggaaminen helpottui huomattavasti. Pyrimmekin lisäämään oppilaiden osallisuutta blogin päivittämisessä.
Lähdemme myös mukaan pienten koulujen yhteiseen hankkeeseen, jossa tavoitteena on saada TVT-välineistöä ja jakaa niiden käytön osaamista.

Helmikuun aloitimme vauhdikkaasti 6-luokkalaisten MyFilm-työpajalla, jossa oppilaat kokivat pienelokuvan kaaren ideasta ensi-iltaan. MyFilm-työpajat ovat elokuvaohjaaja Kaija Juurikkalan kehittämä tapa lähestyä helposti elokuvantekoa. Parasta MyFilm-työpajoissa on se, että oppilaat pääsevät ammattilaisen avustuksella tekemään kaiken itse. Työskentely kehittää luovaa ongelmanratkaisukykyä, elokuvallista ajattelua ja ryhmätyötaitoja – ja oli tosi hauskaa! Kolmen elokuvan maailman ensi-ilta koetaan perjantaina 8.2. aamunavauksessa. Tervetuloa klo 8.30!

Tiistaina 5.2. 3-4 luokkalaiset ( +kolme  1-2 luokan vahvistusta) kävivät ottamassa tuntumaa jääpalloon Mikkelin kaupungin  koulujenvälisessä jääpalloturnauksessa. Saimme pelata kolme peliä ja kyyti oli ns. kylmää. Tärkeintä olikin kokemuksen saaminen ja itsensä voittaminen.

Koulumme neuvottelukunta kokoontuu 6.2. suunnittelemaan mm. kevään vanhempainiltaa. Laittakaa pikaisesti toiveita.

Ma 11.2. klo 9.00 2. luokkalaiset lähtevät Kenkäveroon. Kenkäveron kulttuuripolulla tutustutaan käsityöhön ja käsityötaiteeseen sekä tutustutaan Kenkäveroon kulttuurikohteena.

Ti 12.2. tapahtuu paljon: koululla on terveydenhoitaja, pidämme koulun omat hiihtokilpailut perinteisellä tyylillä sekä illalla on Jari Sinkkosen luento /vanhempainilta ennakkoilmoittautuneille Mikaelissa.

 To 14.2. saamme koulullemme Ystävänpäivävieraita, kun Rämälän koulu saapuu klo 9.00. Puuhapisteet sijaitsevat ulkona sekä sisällä. Varustaudu siis lähinnä riittävän lämpimästi.

Ti 19.2. vietämme oppilastoimikunnan järjestämää kirppispäivää. Asiasta tiedotetaan lähemmin lisää.

To 21.2.on koulujenväliset hiihtomestaruuskilpailut Rantakylässä. Joukkueemme muodostuu koulun omien kisojen pohjalta.

Pe 22.2. 3-6 luokkalaiset tekevät perinteisen hiihtoretken 5-tien toiselle puolelle. Mukaan voi ottaa omia eväitä ja etenkin juomista. Laavulla on esim. mahdollisuus paistaa tuomiaan makkaroita. Ruokailemme koululla retken jälkeen normaalisti.

Hiihtolomaa vietämme 25.2-1.3. (vko 9) ja Tornimäelle suuntaamme heti torstaina 7.3. ITU:n taloudellisella tuella.

Talvisin terveisin, Katariina

Ei kommentteja: