TiedotteetTOUKOKUUN TIEDOTE

Olemme kuluvan lukuvuoden loppusuoralla.  Itselläni on Rahulassa pian 21 lukuvuotta takana ja tätä ennen ehdin olla vuoden Soikkalan sekä Asilan kouluilla. Kyläkouluilla toimiminen on ollut minulle mieluisaa ”kutsumustyötä”.  Nyt on kuitenkin eteeni tullut uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja aloitan elokuun alusta Peitsarin koulun rehtorina. Käynnistämme uuden opettajan ja rehtorin etsinnän Rahulaan mahdollisimman pian.
Onnistuimme saamaan vielä tälle keväälle 20 vuosiviikkotuntia lisäavustusta opetusryhmien  pienentämiseen. Suuntaamme lisätunnit  5-6 luokkaan. Tehtävään on valittu Elina Hölttä ja tarkoituksena on jakaa 5-6 luokkaa mahdollisimman paljon.
Tulevan lukuvuoden suunnittelu on jo pitkällä. Saimme tuntiresurssia 11 tuntia enemmän kuin viime lukuvuonna.  Valitettavasti emme saaneet jaettua 5-6 luokkaa kokonaan virallisesti erillisiksi ryhmiksi, mutta käytännössä ryhmä tulee toimimaan yhdysluokkana vain muutaman tunnin viikossa. Hyödynnämme opetuksessa Rahula-salin esikoulutilaa.  
ProKoulussa (=Positiivisesti Ryhmässä Oppiva Koulu) olemme ottaneet käyttöön EI- toivottuun  käyttäytymiseen  tehostetun tuen.
EI-toivottua käyttäytymistä muutamme haluttuun suuntaan seuraavasti:
1.Oppilasta ohjeistetaan rauhallisesti käyttäytymään oikein. Oppilaalla on mahdollisuus muuttaa käyttäytymistään välittömästi. Käyttäytymisen muutos huomioidaan positiivisella palautteella.
2. Jos käytös ei muutu, oppilas määrätään rauhoittumispaikkaan omassa luokassa.
3. Jos käytös ei muutu, oppilas poistetaan luokasta aikuisen valvontaan. Tästä ilmoitamme kotiin Wilma-viestillä.
4. Jos käytös ei muutu, käymme oppilaan kanssa kasvatuskeskustelun (KAKE). Keskustelussa täytetty lomake käsitellään kotona ja palautetaan koululle allekirjoitettuna.
5. Jos käytös ei muutu, seuraa jälki-istunto.
6. Jos käytös ei muutu, kutsumme huoltajat keskustelemaan koululle.

Tomi on virkavapaalla 4.-8.5. ja sijaisena toimii Mirva Venäläinen.

Taidekerho Sininen valas (3-6 luokkalaisille) vielä tänä keväänä.
MA-TI 4.-5.5.2015 klo 14-16
MA-KE 11.-13.5.2015 klo 14-16
Maalausta erilaisin tekniikoin. Käytämme perinteisten siveltimien lisäksi lääkeruiskuja ja omaa kehoa siveltimenä! Ei tarvitse osata mitään -kokeilemalla oppii!
OTA MUKAAN SELLAISET VAATTEET ETTEI MAALIROISKET HAITTAA!
Opettajana toimii Kirsimaria E. Törönen-Ripatti, kuvataiteilija.  

ti 5.5. 6-luokkalaiset tutustuvat Urheilupuiston kouluun. Lähtö ruokailun jälkeen.
                                                        
Uinnit ke 6.5.:
9-9.45 1-3 lk.
10.00.10.45 4-6 lk.
Samalla kuljetuksilla 3-4 luokka vierailee vedenpuhdistamolla ja muut luokat Kenkäverossa.to 7.5. on koulutulokkaiden tutustumispäivä ja illalla vietämme Kesänkorvalla –
tapahtumaa.  Vuorossa ovat 0-3 luokkalaiset ja heidän huoltajansa.

Ohjelma:
17.00 Opettajat tavattavissa
17.30 Eijan jätskibaari aukeaa
18.30 Harjoittelemme yhdessä ”Vaikuttavaa vuorovaikutusta” Anu Kokkosen ja Terhi Saarelaisen  johdolla.

Ennakkoilmoittautuminen Wilmassa KYSELY-kohdan kautta.
Osallistujien kesken arvomme kaksi elokuvalippua. TERVETULOA!

pe 15.5. vietämme koulullamme ELÄIN-JA KIRPPUTORIPÄIVÄÄ KLO 8.30-11.15.
Saamme Rämälän koulun vieraaksemme. Oppilaat voivat tuoda max 10 tavaraa kirpputorille. Kirpputori toimii Rahula -salissa. Tavaroita voi ostaa tai vaihtaa. Oppilaat saavat ottaa 10€ mukaan. Paikalla on myös oppilaskunnan järjestämä kioski.
Huoltajat voivat tuoda perheen eläimiä näytille klo 10.00-11.00. Eläimet ovat esillä koulun piha-alueella ja huoltajien vastuulla. Ilmoitattehan etukäteen WILMAN kautta, mitä eläimiä olette tuomassa, niin osaamme varata eläimille sopivat paikat.

Koulun vesiaiheinen KEVÄTJUHLA on ke 20.5. klo 17.30. Aloitamme kahvitarjoilulla ja juhla alkaa klo 18.00. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi huoltajat, sukulaiset sekä kyläläiset.

to 21.5. ongimme Vapaa-ajan kalastajien Aki Hirvosen välineillä ja opastuksella.

Viimeinen kouluviikko on yhtä tohinaa. Tosin vain luokkaretkeen osallistuu koko koulu ja urheilutapahtumiin valitsemme osallistujat.
ti 26.5.on Mikkelin koulujenväliset yleisurheilukilpailut.
Ke 27.5. teemme luokkaretken Lappeenrantaan. Tarkempi ohjelma tulee myöhemmin. Mukaan mahtuu myös huoltajia.
to 28.5. on kyläkoulujen välinen pesäpalloturnaus Hänskissä.
pe 29.5. pelaamme ystävyysottelun Kuosmalan koulua (Juva) vastaan. Tällä kertaa suuntaamme Kuosmalan koululle ja lajina on jalkapallo.

Lukuvuosi päättyy la 30.5. klo 8.30 todistusten jakoon. Viimeisen koulupäivän kuljetuskysely tulee myöhemmin Wilmaan. Uusi lukuvuosi alkaa 12.8.2015 klo 8.30.


Täytä omat unelmasi,
laula omia laulujasi,
tanssi omia tanssejasi,
luo asioita omalla sydämelläsi
nauti täysin matkasta ja luota siihen,
että tapahtuipa mitä tahansa,
se on OK.

-Elana Lindquist


Onnellisin - mutta samalla haikein mielin,
KatariinaHUHTIKUUN TIEDOTE

Seurakunnan järjestämä pääsiäishartaus pidetään koulullamme to 2.4. klo 9.15. Tervetuloa kaikki vanhemmat ja kyläläisetkin mukaan!
Viikolla 15 teemme koulussa ProKoulu-tutkimushankkeen oppilaskyselyt. Olemme edenneet vaiheeseen kuusi, jossa olemme miettineet ei-toivotun käyttäytymisen esiintymistä ja keinoja sen poistamiseksi.
Oppilastoimikunta kokoontuu ma 13.4. suunnittelemaan Rahulan ja Rämälän koulun yhteistä Kirpputori/eläinpäivää, joka pidetään koulullamme pe 15.5. Tuolloin huoltajat saavat tuoda perheen eläimiä omalla vastuulla näytille. Päivän ohjelmasta ja aikataulusta tiedotamme lähempänä lisää.
Terveydenhoitaja on koulullamme to 16.4. Vuorossa ovat 2. ja 3-4 luokan oppilaat.
3.-luokkalaiset pääsevät katsomaan Kulttuuripolulla pe 17.4. klo 10.00-10.45 Lyhyt oppimäärä savolaisuudesta- esitystä Mikkelin kaupunginteatteriin.
6. luokkalaiset osallistuvat Selvästi Paras! - päihdevalistustapahtumaan 20.-24.4. välisenä aikana. Paikkana on seurakuntakeskus (Savilahdenkatu 20). Aiheeseen liittyvä vanhempainilta järjestetään to 23.4. klo 17.30-20.00 Mikkelin seurakuntakeskuksessa Ristimäkisalissa.
Koulukuvaus on ti 28.4. alkaen klo 9.00.
Kevään pihatalkoot pidetään to 30.4. aamupäivän aikana. Voit tuoda oman haravan ja varaa muutenkin pihatöihin sopiva varustus. Siivousurakan päätämme nuotiohetkeen sekä nautimme mehut ja makkarat.
 Iltapäivällä klo 12.00-12.45 pääsemme seuraamaan omalla koululla järjestettävää Olet tähti –koululaisesitystä. Olet tähti-kiertue on saavuttanut tuhansia oppilaita ympäri Savoa viimeisen vuoden aikana Jouni Kuitusen toimesta. Esitykset ovat mukaansatempaavia johtuen esiintyjän vauhdikkaasta persoonasta ja nykyaikaisesta tekniikasta. Mukana Jonen lisäksi ovat hauskat hahmot Kroco ja Kuivelo. Tämän lisäksi esitykseen sisältyy haaste, jossa oppilaat pääsevät osallistumaan esitykseen.

 Kevätterveisin,
KatariinaMAALISKUUN TIEDOTE

Vaihdoimme ennen talvilomalle lähtöä luokkahuoneita 3-4 ja 5-6 luokkien välillä. Syynä vaihtoon oli isompien oppilaiden tilantarve.
Koulumme henkilökunta on kasvanut. Viivi Murtonen toimii koulunkäynninohjaajana 1-2 luokassa koko loppukevään ja lähihoitajaopiskelija Aatu Rahikainen suorittaa TOP- harjoitteluaan 5-6 luokassa 20.3. asti.
Koululääkäri on paikalla tiistaina 10.3. Tarkastukset jatkuvat 1. ja 5. luokilla.
Tornimäki-päivää vietämme torstaina 12.3. Tarvitsemme mahdollisimman monia silmiä vahtimaan rinneturvallisuutta, joten kaikki vanhemmat ovat tervetulleita mukaan! Tosin omin kyydein ja eväin!
3-4 luokka pääsee tutustumaan 13.3. Pitäjänkirkkoon klo 10-11. Samoin oma luokkani osallistuu viikoilla 12-15  Muuvit -liikuntaseikkailuun.
Tämä toimii-kilpailun aluekilpailu pidetään Lappeenrannassa keskiviikkona 18.3. Rahulan koulua edustavat Artun, Elsan ja Toivon (vai Onni?) joukkue.
Uintia Rantakeitaassa torstaina 19.3.
 1-3 luokka 9.00-9.45
 5-6 luokka 10.00-10.45.

Neuvottelukunta ja koulu järjestävät yhdessä kevään aikana kaksi tapahtumaa vanhemmille. Konsultoiva erityisopettaja Anu Kokkonen tutustuttaa meitä positiivisen vuorovaikutuksen keinoihin. Toiminnallisesta illasta on hyötyä niin parisuhteeseen, työtoveruuteen kuin perheasioissakin. Tavoitteena on kehittää vuorovaikutusta ymmärrettävämpää suuntaan ja ennaltaehkäistä väärinymmärryksiä. Kaikkien osallistujien kesken arvomme kaksi elokuvalippua.  Päivämäärä on vielä auki, mutta ilmoittamme sen heti kun se selviää.
Kesän korvalla -illanviettoa vietämme koululla 7.5. klo 18.00. Tarjolla jäätelöbaari, kahvia ja hyvää seuraa. Halutessasi voit jutella opettajien kanssa kahden kesken. Ilmoittautuminen Wilman kautta alkaa huhtikuun puolivälissä.
Molemmissa tilaisuuksissa tarjolla myös lapsiparkki, joka on suunnattu alle kouluikäisille. Lapsiparkkeihin tulee  ennakkoilmoittautumiset.
Koulukuvaus on tiistaina 28.4.

Näkemisiin, Katariina

HELMIKUUN TIEDOTE

”Tulevaisuuden koulun” OPS2016-työ on hyvässä vauhdissa Mikkelissä. Voitte seurata opetussuunnitelmatyön etenemistä osoitteessa: www.mikkeliops.net.
 Voit myös seurata etenemistä Facebookissa: OPS 2016 Mikkeli.

Satu ja minä osallistumme JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun kevään ja syksyn 2015 aikana järjestettävään Yhdysluokkapedagogiikan uudet mahdollisuudet -koulutukseen. Koulutuksen keskeisenä sisältöteemana ovat uuden opetussuunnitelman mahdollisuudet yhdysluokkapedagogiikan näkökulmasta.
Nyt kotikoneille on mahdollista ladata veloituksetta Microsoftin Office 365 ProPlus –paketti. Office 365 ProPlus sisältää ohjelmistopaketin, johon kuuluvat mm. Word, Excel, PowerPoint, OneNote ja Outlook. Paketti on mahdollista ladata viidelle eri laitteelle. Ohjelmiston käytölle ei ole ikärajaa ja palvelussa käytettävät palvelimet sijaitsevat Euroopassa. Ohjelmistot ovat ilmaiseksi käytössä niin kauan kuin oppilas on Mikkelin opetustoimessa kirjoilla. Sen jälkeenkin ohjelmia voi käyttää kuukausikorvausta vastaan.
 Office 365 ProPlus -paketin lataaminen on helppoa: 
1.       Avaa selaimessa osoite: https://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx
2.       Kirjaudu sisään oppilaan henkilökohtaiselle edu.mikkeli.fi-tunnuksella
3.       Klikkaa sivun alareunassa Asenna/Install -painiketta ja seuraa ohjeita
Mikkelin kaupungin jääpalloturnaus on 5.2. Hänskissä. Rahulasta lähtee mukaan 5-6 luokan joukkue. Allekirjoittanut lähtee sparraamaan poikia hyvään suoritukseen.
Koululääkäri on koululla 3.2. ja 10.2. Vastaanotto on  Rahula-salin eskariluokassa. Terveydenhoitaja on koululla poikkeuksellisesti pe 20.2. Hän ottaa vastaan kuudesluokkalaisia.

Osallistumme sanomalehtiviikkoon 2.-6.2.2015.

Koulun omat hiihtokilpailut pidetään to 12.2. vapaalla hiihtotyylillä.
Sarjat ovat: 1-2 lk. tytöt, 1-2 lk. pojat, 3-4 lk. tytöt, 3-4 lk. pojat,
5-6 lk. tytöt ja 5-6 lk. pojat.
Kilpailuihin osallistuvat kaikki koulumme oppilaat!                                 
Aloitamme kilpailut klo 8.30 ja ne saadaan päätökseen ennen ruokailua.
Kaikki huoltajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailuja ja kannustamaan kisailijoita!

Ystävänpäivää ennen 13.2. lähdemme retkiluistelemaan Rämälän koulun kanssa Mikkelin satamaan klo 8.30-10.30.

Laskiaistiistaina 17.2. hiihdetään Rantakylässä koulujenväliset hiihtokilpailut vapaalla tyylillä. Ilmoittautuminen päättyy 9.2. mennessä. Lähdemme mukaan mahdollisimman isolla joukkueella.

 Viime vuonna aloitettu Jukureiden koulukiertue starttaa jälleen ja he rantautuvat koulullemme to 19.2. klo 9-10.  Jatkamme viime vuoden tapaan keskustelua koulukiusaamisesta sekä ravinnon ja liikunnan merkityksestä.
Aloitamme luokasta ja jatkamme jäällä. Mukaan siis luisteluvarustus. Mukana ovat 3-6 luokkalaiset.

Hiihtolomaa vietämme 23.-27.2.2015.


Ystävällisin terveisin,
Katariina
                                        TAMMIKUUN TIEDOTEOnnekasta uutta vuotta 2015 kaikille!

Vuosi on vaihtunut, mutta jatkamme syksyn jutuilla.
 ProKoulussa on edelleen välituntipelit suurennuslasin  alla.
Oppilaat pääsevät Kari Saukkosen innoittamana laatimaan yhteiset tossupallosäännöt välitunneille. Toivottavasti epäurheilijamainen käytös loppuu tähän kaikkien osalta.
5-6 luokkalaisten jääpalloturnaus on Hänskissä  5.2. Koulun joukkueeseen pääsevät ne pelaajat, jotka osoittavat tammikuun aikana kykynsä noudattaa pelissä yhteisiä sääntöjä ja hyviä tapoja.

Koulumme on päässyt mukaan Opetushallituksen valtakunnalliseen Kehittämiskouluverkostoon. Mikkelin kaupungista ovat mukana lisäksemme Rantakylän, Anttolan , Vanhalan ja Rämälän koulut.
Koulumme kehittämiskohteita ovat:
·        teknologian hyödyntäminen pedagogiikassa
·        uuden opetussuunnitelman mukaisen toimintakulttuurin luominen
·        osallisuuden ja yhteisöllisyyden tukeminen.

Aloitamme kevätlukukauden loppiaisen jälkeen 7.1. ”tonttutaistelulla” . Keskiviikkona mukaan siis sisäliikuntavarustus ja tonttulakki.

Konsultoiva erityisopettaja Anu Kokkonen vierailee koulullamme 13.1.

15.1. on terveydenhoitajan vastaanotto.

Urheilupuiston oppilaanohjaaja Matti Pakurinen tulee tutustumaan 6.-luokkalaisiimme pe 16.1.
KatariinaJOULUKUUN TIEDOTE


Olemme jälleen päättämässä yhtä syyslukukautta. Takana on työntäyteinen syksy, jouduimmehan taas lakkautusuhan alle. Rahulan ja Olkkolan koulut säilyivät, mutta sivistystoimi ja tekninen toimi hakevat vastausta edelleen siihen, missä kouluissa ja missä päin kaupunkia lähivuosina Mikkelin lapsia opetetaan. Kouluverkkotyöryhmä aloittaa työnsä uudestaan viikolla 48.

Rahulan koulu oli ainoana Mikkelin kaupungin kouluna mukana lasten ja nuorten maaseutuparlamentissa 20.11. Anttolanhovissa. Koulumme oppilaskunta vei RoadShow -päivänä kerättyjä toiveita eteenpäin.  Vuorossa on pidempi kevätretki, jota suunnitellaan alustavasti Lappeenrantaan. Varainhankinta on käynnissä ja myynnissä on parhaillaan Rahula -seinäkalenteria 10€/kpl. Lämmin kiitos kaikille Prisma -päivään osallistuneille!

4. luokan oppilaat pääsevät juhlimaan itsenäistä Suomea konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin perjantaina 5.12. klo 10.00-13.30. Koulu alkaa normaalisti kaikilla klo 8.30. Ilmoittakaa minulle, mikäli ette pysty hakemaan lastanne koululta klo 14.00. Järjestämme 4. luokan oppilaille tarvittaessa taksikyydin koululta kotiin.  

Joulujuhlaa vietämme keskiviikkona 17.12. klo 18.00 Rahula -salissa kauneimpien joululaulujen merkeissä. Glögitarjoilu alkaa klo 17.30, jolloin oppilaille jää aikaa valmistautua esityksiin. Tervetuloa joulujuhlaamme niin huoltajat, sukulaiset, tuttavat kuin kyläläisetkin!

Tämän syyslukukauden viimeinen koulupäivä on tiistaina 23. joulukuuta.  Jaamme silloin välitodistukset.  Koulu alkaa kaikilta klo 8.30 ja välittömästi tämän jälkeen pääsemme joululoman viettoon.  Kyselemmekin pian viimeisen koulupäivän kyyditystarpeista Wilmassa. Käy siis vastaamassa kyydityskyselyyn  KYSELY- kohdassa.

Kevätlukukausi alkaa keskiviikkona 7.1.2013 lukujärjestyksen mukaisesti.


Hei leijailkaa, hei leijailkaa, te lumihiutaleet.
Ja vaipan alle verhotkaa, jo metsät, mantereet!
Nyt joulu saa, nyt joulu saa,
siis valkeaksi maa.                

Joulun odotusta!
                                        

Terveisin,
Katariina                                                          

TIEDOTE

Elämme liiankin jännittäviä aikoja, sillä koulumme kohtalo ratkeaa 10.11. pidettävässä kaupunginvaltuuston kokouksessa. Sitä ennen 3.11. kaupunginhallitus käsittelee vielä asiaa. Mielestäni olette, tehneet hyvää ja laadukasta työtä koulumme puolesta tässä äärimmäisen lyhyessä ajassa. Lämmin kiitos siitä teille kaikille!
Täällä koulussa olemme pyrkineet elämään niin normaalia kouluarkea kuin mahdollista. ProKoulussa olemme käynnistäneet kakkosvaiheen, jossa kasvatustavoitteemme (Toisen kunnioittaminen, Vastuullisuus ja Innostun ja innostan) viedään käytännön tasolle. Heti koulun alettua ohjeistimme koulun käytävillä liikkumisen ja olemisen.  Nyt syysloman jälkeen kiinnitämme huomiota välituntien sujumiseen. Erityisesti kiistatilanteiden selvittelyyn on oppilaille annettu ”työkaluja”. Myös peleistä pyrimme kitkemään turhat suunsoitot ja jälkipelit.  Toivoisinkin, että Reilun pelin henkeen kiinnitettäisiin huomiota myös kotona.
Isien ilta järjestetään Rahula-salissa 5.11. klo 18.00. Tule mukaan pelaamaan hauskaa istumalentopalloa ja paistamaan makkaraa nuotiolla. Ilmoittautuminen Wilman kautta Tomille.
Terveydenhoitaja koululla 6.11.
Vietämme koulussa nenäpäivää 7.11. Oppilaskunta on suunnitellut päivälle hauskaa ohjelmaa kerättyjen toiveiden pohjalta. Koululla myynnissä olevat nenäpäivän nenät maksavat 2e. Jokainen oppilas tekee kotitöitä nenärahan eteen. Nenäpäivän nenien lisäksi koko koulun väki pukeutuu naamiaisasuihin. Aamunavauksen jälkeen aloitamme toimintapisteiden merkeissä ja päivän kruunaa jalkapallopeli oppilaat vs henkilökunta. Tällä kertaa emme järjestä nenien lisäksi muuta rahankeruuta, mutta oppilaiden suuresta toiveesta päivään saa ottaa omia herkkuja rajoitetusti mukaan. Sallittua on ottaa enintään 0,5l juomaa ja 200g jotain herkkua.
Mikkelin kaupungin kulttuuripolku järjestää 6.-luokkalaisille MyFilm-työpajan. Ohjaaja Helinä Juurinen tulee koululle ohjaamaan pajan, jossa oppilaat kokevat pienoiselokuvan kaaren ideasta ensi-iltaan. Rahulan koululla työpaja järjestetään 12.11.
Itu järjestää oppilaille pikkujoulukekkerit pe 14.11. klo 18.00-20.00. Huom. aiemmin ilmoitettu ilta tapahtumalle oli lauantai. Totesimme, että perjantai on kuitenkin parempi päivä tapahtumalle.  Lisää huoltajia kaivataan mukaan talkoisiin järjestämään perinteistä lastentapahtumaa! Tarkempaa tiedottamista asiasta on vielä luvassa.
 Metsäsairila Oy:n jäteneuvoja Anne Laitinen tulee ke 19.11.kertomaan luokillemme jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä. Oppilaat pääsevät myös itse lajittelemaan oikeita jätteitä.
Lasten ja nuorten maaseutuparlamentti pidetään Anttolan Hovissa 20.11. Kouluamme lähtevät edustamaan Satu-opettajan kanssa Eelis V, Alina, Jonne ja Leevi T. Koulut esittelevät RoadShow-päivinä syntyneet toiveet muille kouluille. Seuraamme koululla tapahtumaa suorana netin kautta.
Uinnit 27.11. 1-3 lk 9-9.45 ja 4-6 lk 10-10.45.
Katariina, Tomi ja Satu


LOKAKUUN TIEDOTE

Olemme joutuneet jälleen Rahulassa tilanteeseen, jossa koulumme olemassaolo on asetettu kyseenalaiseksi. Hinta kyläkouluista tuntui alhaiselta, vain 50 000euroa/koulu. Toisaalta senkin summan toteutuminen lienee mahdotonta lisääntyvien kuljetuskustannusten myötä.
Neuvottelukunta ja ITU tekivät yhdessä ansiokkaan ja laaja-alaisen lausunnon Kasvatus-ja opetuslautakunnan jäsenille. Torstaina 25.9. pidetyssä lautakunnan kokouksessa talousarvioesitykseen tehtiin kaksi vastaesitystä. Lopulta esitystä muutettiin äänestämällä 4-6. Päätetyssä esityksessä mm. Rahulan ja Olkkolan kouluja ei lakkautettaisi. Seuraavaksi asia etenee kaupunginhallitukseen ja lopullisesti asia päätetään marraskuussa valtuustossa. Joudumme tekemään vielä paljon työtä asian eteen!
ITU:lla on kokous koululla 1.10. klo 18.30. ITU:n hallitus kutsuu kaikkia vanhempia kokoukseen, jotta toimintakauden tilinpäätös saataisiin vahvistettua ja vastuuvapaus hallitukselle myönnettyä. Tämä kokous toimii samalla koulun tiedotustilaisuutena ja mahdollisuutena  avoimeen keskusteluun Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksestä.TERVETULOA VAIKUTTAMAAN!
Koulujenväliset maastojuoksukilpailut pidetään to 2.10. Raviradan maastossa. Rahulasta lähtee 19 oppilaan joukkue! Palaamme koululle n. 12.30 ja syömme vasta silloin. Mukaan kannattaa siis varat omia eväitä ja juomista ja tietysti säähän sopiva asu.
Keskiviikkona 8.10. Lasten ja nuorten RoadShow saa jatkoa. Ammattikorkean opiskelijat Siiri ja Pauliina tulevat työstämään oppilaiden kanssa toivepuun toiveita.
Torstina 9.10. 5.- luokkalaiset pääsevät kulttuuripolun mukana Suur-Savon museoon ja vanhalle hautausmaalle.
Torstaina 16.10. koko koulu käy uimassa:
1-3 lk 9-9.45
 4-6 lk 10-10.45.
Ennen syyslomaa pe 17.10. pidämme perinteisesti pihatalkoot ja paistamme nuotiopaikalla makkarat. Muistattehan sopivat vaatteet ja haravat.
Syysloma on viikko 43.
Onni tulee pienistä asioista!

PS. Olen luonut koulullemme Facebook-sivut. Käy TYKKÄÄMÄSSÄ Rahulan koulun-sivuja ja suosittele kavereillesi. Tämä on yksi tehokas tapa viedä koulun toimintaa ja keskustelua eteenpäin. Tavataan siis myös naamakirjassa.
t. Katariina
SYYSKUUN TIEDOTE

Lämmin kiitos vielä kaikille vanhempainillassa mukana olleille. Olemme saaneet koululle/kylälle paljon uusia vanhempia ja yhteiselle tekemiselle on selkeästi tarvetta.   Sovimme, että toteutamme Wilmassa heti syyskuun alussa tarkentavan KYSELYN  koskien oppilaiden lupa- ja kieltoasioita. Käythän vastaamassa Kyselyt-kohdassa.
Valitsimme koululle uuden neuvottelukunnan vuosille 2014-2017.
Neuvottelukuntien tehtävänä on:
‑ toimia yhteistyölinkkinä työelämään ja tässä tarkoituksessa tuoda oppilaitoksen opetustyöhön ja opetussuunnitelmiin työelämän näkemykset ja kannanotot.
- toimia koulun ja kodin välisen yhteistyön edistäjänä ja osallistua koulun kehittämistyöhön.
- antaa koulun/oppilaitoksen toimintaan liittyviä lausuntoja ja tehdä esityksiä.

Rahulan koulun Neuvottelukunta 2014-2017:
1.      jäsen Kati Heikkinen, varajäsen Katja Valjakka
2.      jäsen Typy Reponen, varajäsen Heli Torniainen
3.      jäsen Katja Lavikainen, varajäsen Annukka Kiiskinen
4.      jäsen Sini Tuunainen, varajäsen Aki Hyötyläinen
5.      jäsen Mikko Kankainen, varajäsen Timo Kauppinen
6.      jäsen Juha Anttonen, varajäsen Teemu Parkkinen
7.      jäsen Katja Hämäläinen, varajäsen Hanna Hyvärinen
8.      opettajajäsen Satu Aalto, varajäsen Anne Kumlin
9.      henkilökunnan edustaja Eija Häkkinen
10.  asiantuntijajäsen Katariina Vilén


Vietämme parhaillaan Täydellisen liikuntakuukauden toista viikkoa. Täydellisen liikuntakuukauden ideana on toteuttaa koululuokissa neljä erilaista liikuntaviikkoa. Tavoitteena on kokeilun omainen toiminta ilman liiallista suunnittelua. Kokeiluideat kirjataan nettiin, jolloin luokat voivat seurata ja kokeilla myös muiden koulujen ideoita. Seuraa kokeiluja tai laita omia: www.liikkuvamikkeli.fi.

 Viikkojen ideointi/teemat:
  1. vko oppilaiden suunnittelema viikko
  2. vko toiminnallinen viikko
  3. vko opettajan suunnittelema viikko
  4. vko perhe/luontoliikunta, huoltajien suunnittelema viikko

Keräsimme vanhempainillassa ideoita vanhempien viikolle (4. vko). Samoin ideoimme koulun ja kodin välistä yhteistyötä ja marraskuussa tulevaa isien iltaa. Löydät ideariihien tuotokset koulun blogista. Jos et päässyt osallistumaan iltaan, voit laittaa ideoitasi suoraan minulle sähköpostilla.

Omega ry järjestää koulullamme 4.9. koulutyöpajoja. Teemana on ihmisoikeusjulistus ja lasten oikeudet.
5.syyskuuta ekaluokkalaiset pääsevät vierailemaan Studio Wäkewässä. Oppilaat tutustuvat Eurepean Horizons 2014 nykytaidenäyttelyyn sekä työstävät oman tuotoksen.
Maaseudun lasten ja nuoret Road Show- tapahtuma on koululla 9.9.2014 koulupäivän aikana.  Päivän aikana kerätään oppilaiden ideoita asuinalueen kehittämiseen 4H:n järjestämällä toivomuspuurastilla. Muita rasteja ovat talutusratsastu (ITU), koiranäytös, luonto- ja riistapolku (EräÄssät), yrttien tunnistusrasti ja laserammunta (Heikkilän yrttitila). Maaseutuparlamentin tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa maaseudun kehittämiseen sekä herättää luottamus aikuisiin päätöksen tekijöihin. Konkreettisena tavoitteena on synnyttää lasten ja nuorten ideoiden pohjalta oikeita hankkeita, joihin alueen aktiiviset toimijat voisivat hakea rahoitusta Maaseuturahaston kautta. Maaseutuparlamentti huipentuu 20. marraskuuta Anttolanhovissa käytävään lopputapahtumaan. Koululta pääsee neljä oppilasta edustamaan kouluamme opettajan kanssa. Lisää asiasta: www.maaseutukuriiri.fi
Muutamme ruokailua siten, että oppilaat saavat itse ottaa ruoka-annoksensa. Malliannos on esillä päivittäin. Henkilökunta valvoo, että kaikkea ruokaa otetaan ja se myös pyritään syömään.
Perjantaina 19.9. vietämme Kodin ja koulun päivää. Tuolloin koulun ovet ovat auki ja olette tervetulleita seuraamaan kouluarkeamme. Myös sukulaiset, ystävät, kummit ja kyläläiset ovat tervetulleita!

Toiminnallisin terveisin,
Katariina2014-2015

 

ELOKUU
22.8. Täydellinen liikuntakuukausi AVAJAISET 5-6 lk
vk 35. Oppilaiden suunnittelema liikuntaviikko
25.8. ToriSport 5-6 luokkalaisille haasteottelu
Terveydenhoitaja koululla
28.8. Vanhempainilta, jossa valitaan uusi neuvottelukunta 2014-2017
oppilastoimikunnan valinta

SYYSKUU
Oppilastoimikunta 1.9.
Täydellinen liikuntakuukausi jatkuu 21.9. asti
vk 36. Toiminnallinen liikuntaviikko
vk 37. Opettajan suunnittelema liikuntaviikko
vk 38. Perhe- tai luontoliikuntaviikko
1.9. SulkkisSäpinä 3-4 lk Sport Forum
9.9 Road Show -teemapäivä
18.9.Terveydenhoitaja koululla
19.9. Kodin ja koulun päivä; avoimet ovet
Majanrakennuskilpailu (oppilastoimikunta)

LOKAKUU
6.10. Oppilastoimikunta
Terveydenhoitaja koululla ?
Omega-kansainvälisyyskasvatuksen teemapäivä
16.10. Uinnit
17.10. pihatalkoot
 vk 43. SYYSLOMAMARRASKUU
3.11. Oppilastoimikunta
5.11. Isien hemmotteluilta
7.11. Nenäpäivä
12.11. MyFilm-työpaja 6.lk
20.11. Terveydenhoitaja koululla
20.11. Lasten ja nuorten Maaseutuparlamentti Anttolan Hovissa
27.11. Uinnit

JOULUKUU
1.12. Oppilastoimikunta
5.12. 4.-luokan itsenäisyyspäiväjuhla Mikaelissa
17.12. Joulujuhla (jää- ja lumiteemalla) ja kauneimmat joululaulut
18.12. Terveydenhoitaja koululla
23.12. välitodistusten jako klo 8.30-8.45

TAMMIKUU
Todistusten purkutalkoot
12.1. Oppilastoimikunta
22.1. Terveydenhoitaja koululla

HELMIKUU
2.2. Oppilastoimikunta
vanhempainilta (OPS)
13.2. Ystävänpäivä Rämälän koulun kanssa: retkiluistelu
19.2. Terveydenhoitaja koululla
Koulun omat hiihtokilpailut
Hiihtoretki 3-6 lk laavulle

MAALISKUU
2.3. Oppilastoimikunta
Tornimäkipäivä ?
9.3. Terveydenhoitaja koululla
19.3. Uinnit

HUHTIKUU
6.4. Oppilastoimikunta
16.4. Terveydenhoitaja koululla
pihatalkoot
Teatteri 3.lk

TOUKOKUU
4.5. Oppilastoimikunta
6.5. Uinnit
21.5. Terveydenhoitaja koululla ?
Koulun YU-kilpailut
Valokuvaus
Koulujen väliset yleisurheilukilpailut
20.5. Kevätjuhla vesi-teemalla Kevätretki ?
Pienten koulujen pesäpalloturnaus Hänskissä
30.5. Todistusten jako klo 8.30-8.45


+ Kulttuuripolun tapahtumat.

 

 

+ Kulttuuripolun tapahtumat.

http://www.mikkelinkulttuuripolku.fi/

 

 

 

 

 OPPIVELVOLLISUUELOKUUN TIEDOTE

Koulutyö on jo saatu hyvin käyntiin ja koulutyön suunnittelu on jo siinä vaiheessa, että luettavananne on lukuvuoden ensimmäinen kuukausitiedote. Koululla on pian 61 oppilasta ja koululla toimii myös oma iltapäivätoimintaryhmä, joka on suunnattu 1-2 luokan oppilaille. Toiminta on maksullista. Ohjaajana toimii Riikka Parkkinen.
Elokuun aikana oppilaat valitsevat luokissa keskuudestaan oppilastoimikunnan jäsenet lukuvuodeksi 2014-2015. Oppilastoimikunnan toiminnasta vastaa Satu Aalto.
Mikkelin nyrkkeilijät esittelevät toimintaansa koululla ti 19.8. klo 8.30.
Mikkelissä toteutetaan ”Täydellistä liikuntakuukautta” 22.8.-21.9. välisenä aikana. Täydellisen liikuntakuukauden avajaisia vietetään Mikkelin torilla 22.8.2014 klo 12.30-14.00.
 Tuona päivänä on toivottu, että kaikki Mikkelin koulujen oppilaat ja opettajat pukeutuvat liikunnallisesti. Koulumme 5-6 luokan oppilaat osallistuvat tapahtumaan. Toivottavasti kotimatkat järjestyvät omatoimisesti tai kimppakyydeillä.  Täydellisen liikuntakuukauden ideana on toteuttaa luokissa neljä erilaista liikuntaviikkoa. Tavoitteena on kokeilun omainen toiminta, ilman liiallista suunnittelua. Kokeiluideat kirjataan nettiin, jolloin luokat voivat seurata ja kokeilla myös muiden koulujen ideoita.
 Viikkojen ideointi/teemat:
1.      vko oppilaiden suunnittelema viikko
2.       vko toiminnallinen viikko
3.       vko opettajan suunnittelema viikko
4.       vko perhe/luontoliikunta, huoltajien suunnittelema viikko
Osallistumme myös ToriSport tapahtumaan ma 25.8. Tapahtuma on suunnattu 5-6 luokan oppilaille. Oppilaat osallistuvat haasteotteluun, jossa lajeina ovat jalkapallo, kaupunkisota ja köydenveto. Samana päivänä 2. ja 4.- luokkalaiset tekevät kirjastovierailun. Mukaan voi ottaa oman kirjastokortin.
Koko koulun yhteinen vanhempainilta pidetään torstaina 28.8. Rahula-salissa  klo 18.00 alkaen.  Illan tarkoituksena on käydä läpi yhteisiä asioita ja valita koululle uusi neuvottelukunta vuosiksi 2014-2017.
Tämän jälkeen siirrymme koulun puolelle kahvittelemaan ja keskustelemaan luokkakohtaisista asioista. Kaikki innolla mukaan suunnittelemaan toiminnallista sekä viihtyisää kouluvuotta.
Näkemisiin,
 Katariina
TOUKOKUUN TIEDOTE
Kevät on saapunut ja on aika siivota piha kesäkuntoon perjantaina 2.5. Varaa mukaan siis oma harava, hanskat ja ”rönttävatteet”. Urakan päätteeksi paistamme nuotiolla lettuja.
Viestinne on kuultu ja koululääkäri rantautuu koulullemme tekemään tarkastuksia 6.5. ja 9.5. Kuudesluokkalaiset tutustuvat Urheilupuiston yläkouluun 6.5. klo 12.00-14.00. Tomi ottaa yhteyttä tapahtumasta Wilman kautta.
Torstaina 8.5. tulevat ekaluokkalaiset tutustuvat kouluun klo 8.30-11.45. Samana päivänä 5-luokkalaiset pääsevät kulttuuripolun mukana vierailemaan Suur-Savon museossa.
Torstaina myös illalla tapahtuu! Tule virkistäytymään Rahulan koulun oppilaiden järjestämässä Naisten Hemmotteluillassa. Ilta järjestetään Rahulan koululla torstaina 8.5. klo 18.00-20.00. Miehille ja lapsille on järjestetty samaan aikaan ohjattua ulkoliikuntaa. Paikalla KAHVILA, jossa on tarjolla oppilaiden leipomuksia vapaaehtoisella maksulla. Ohjelmassa seuraavia puolen tunnin toimintapisteitä oman valinnan mukaan:
v  Rentoudu ja voimaannu
v  Hiukset koreaksi
v  Kynnet kauniiksi
v  iPad haltuun
v  Opi solmimaan huiveja
v  Valmista itsellesi rannekoru (tarvikekustannus
v  Lisäksi paikalla useita TUOTE-ESITTELIJÖITÄ sekä ammattiopistolta artesaaniopiskelijoita, jotka myyvät itse tekemiään koruja. Voit siis tehdä edullisia hankintoja itsellesi tai vinkata isälle mieleisestä äitienpäivälahjasta. KAIKKI OVAT LÄMPIMÄSTI TERVETULLEITA!
Muistutus myös ITU:n järjestämästä KEVÄTKARNEVAALISTA Rahulan koululla 9.5. KLO 18.00-20.00. Sisäänpääsymaksu 1€.
Mikkelin ammattikorkeakoulu kutsuu peruskoulun viidesluokkalaisia opettajiensa johdolla vierailemaan Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Rahulan koulu vierailee 16.5. Vierailu toteutetaan niin, että oppilaat kiertävät neljässä eri toimintapisteessä klo 9.30-11.30 välisen ajan. Klo 11.30 vierailijat siirtyvät lounaalle kampuksella sijaitsevaan Ravintola Talliin. Ruokailuun varataan 45 minuuttia eli paluukuljetukset lähtevät takaisin klo 12.15.
TERVETULOA Rahulan koulun ”eläimelliseen” kevätjuhlaan ke 21.5. klo 18.00. Kahvitarjoilu alkaen klo 17.30.
Rahulan koulun omat YU-kisat moniotteluna pe 23.5. Koulujenväliset YU-kisat ovat ti 27.5.
Kevätretken teemme 28.5. Urpolan luontokeskukseen ja samalla osa oppilaista pelaa pesäpalloa pienten koulujen pesäpalloturnauksessa Hänskissä. Kaikki oppilaat ruokailevat Mc Donaldsilla ITUN.n osittaisella avustuksella. Koulu maksaa loppuosan aterian hinnasta. Koulu loppuu normaalisti 13.30.
Todistukset jaamme lauantaina 31.5. klo 8.30-8.45. Kyydityskysely tulee lähempänä Wilmaan.
Keväisin terveisin, KatariinaHUHTIKUUN TIEDOTE

Kiitos kaikille Tulevaisuuden koulu-kyselyyn vastanneille. Teemme vastauksista koonnan ja laitamme sen koulun blogiin.
Huhtikuun opeparkki on ti 1.4. klo 13.30-14.00.
3.- luokkalaiset pääsevät katsomaan kulttuuripolulla
ma 7.4. klo 10.00-11.40 Lumikki ja 7 kääpiötä –esitystä
Mikkelin kaupunginteatteriin. Ruokailu sen jälkeen koululla, joten muistakaa syödä tuhti aamupala.

Mikkelin kaupungin kaikkien koulujen Lasten parlamentti pidetään
ma 7.4.klo 12.00-15.00 Vanhalla Sotkulla. Rahulan koulun edustajat ovat Aada Tuunainen ja Onni Kauppinen.

Torstaina 10.4. 6.- luokkalaiset osallistuvat
Selvästi Paras! –päihdevalistustapahtumaan. Paikkana on Seurakuntakeskus (Savilahdenkatu 20). Oppilaiden paluu koululle vasta n. 14.00.

Koulun OHR kokoontuu torstaina 10.4. klo 13.45.

Koulukuvaus on pe 11.4. klo 8.30 alkaen. Samana päivänä 3-4 luokan sählyjoukkue osallistuu pienten koulujen sählyturnaukseen Launialan koulussa. Mukaan voi varata myös omia eväitä. Pelaajat palaavat koululle n. klo 14.00.

Seurakunnan järjestämä pääsiäishartaus pidetään koulullamme
ke 16.4. n. klo 10.30.

Kulttuuripolussa Mikkelin 1.-luokkalaiset pääsevät nauttimaan tanssiteatteri Minimin HEI KATO! -tanssiteoksesta. Rahulan koulun esitys on Naisvuoritalolla 16.4.2014. klo 10.15. Esityksen kesto on yhteensä 40 min (pitää sisällään myös yhteisen ”tanssituokion”).
ITU TOTEUTTAA 26.4. kylpylämatkan Imatralle  Holiday Club Saimaa kylpylään. ITU maksaa kuljetuksesta 300 euroa. Kuljetuksen loppuhinta jaetaan osallistujien kesken. Alle kolmevuotiaat pääsevät ilmaiseksi mukaan. Vielä ehtii mukaan!  Sitovat ilmoittautumiset Akille puh. 505170929. Mummut ja vaarit ja vaikka naapurit mukaan.

Rämälän ja Rahulan koulujen yhteiset vappujuhlat/-naamiaiset järjestetään Rämälän koululla ke 30.4.  Rämälän koulun oppilastoimikunta palkitsee molemmilta kouluilta parhaan naamiaisasun.

Kevään pihatalkoot pidetään pe 2.5. aamupäivän aikana. Omat haravat ja hanskat mukaan. Haravointiurakan päätteeksi vietämme hetken nuotiolla nauttien makkarasta ja mehusta. Varatkaa talkoisiin sopiva varustus!

PS: Varatkaa jo kalenterista to 8.5. klo 18.00-20.00.  Silloin koulumme oppilastoimikunta järjestää yhdessä koulun oppilaiden kanssa hemmotteluillan äideille ja kaikille kylän naisille. Iseille on järjestetty oma ”parkki” ja äitienpäivälahja-asiat hoituu helposti ja vaivatta illan aikana.

Keväisin terveisin,                                                             


Katariina                                  

MAALISKUUN TIEDOT


Toivottavasti aurinko pilkistelee laskiaistiistaina 4.3. kun lähdemme viettämään koko koulun yhteistä Tornimäki-päivää.
Muistakaa pukeutua riittävän lämpimästi. Kaikki vanhemmat otamme ilolla mukaan rinnepoliisin valtuuksin. Mitä enemmän mukana on aikuisia, sitä turvallisemmin pystymme toimimaan.
Opeparkki on samana päivänä klo 13.30-14.00. Tervetuloa!

Sunnuntaina 9.3. on NoNs - Rahulan kylätoimikunta järjestämä Talviulkoilupäivän Rahulan koululla alkaen  klo 10. Kaikki joukolla ulkoilemaan!

Terveydenhoitaja on koululla ke 12.3. ja  OHR-kokous (=oppilashuolenpidonkokous) on koululla 18.3. alkaen klo 13.45.

Keskiviikkona 13.3. Sami Funce tulee esittelemään oppilaillemme valokuvanäyttelyä ”Myrskyn silmässä” klo 10.30.  Nuorisohanke Myrsky julkistettiin Kulttuurirahaston vuosijuhlassa 27.2.2008. MYRSKY oli Suomen Kulttuurirahaston suurhanke, näyttelyn kuvat ovat Etelä-Savon alueella olleista projekteista. Etelä-Savo olikin yksi aktiivisimmista tässä hankkeessa koko Suomessa. Näyttelyn kuvat on otettu lähinnä Mikkelissä ja Pieksämäellä.
Projektit olivat nuorisolle, erityisesti "katveeseen" jääville suunnattuja kulttuuri- ja teatteri-projekteja, muun muassa tyttöteatteri, poikateatteri, mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten teatteri- ja muutkin projektit olivat osana hanketta.
Erityistä huomiota kiinnitettiin syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin, jolla tai jonka lähipiirissä on päihde- tai mielenterveysongelmia, väkivaltaisuutta tai rikollisuutta, koulukiusattuja, arkoja tai vetäytyviä nuoria. Myös vähemmistöön kuuluvia, vammaisia, erityistarpeita omaavia maahanmuuttaja tai huostaan otettuja nuoria, mutta myös muille nuorille projektit olivat avoinna.

Näyttelyn kuvat ovat otettu eri projekteista vuosilta 2008-2011 ja kuvia näyttelyyn on olemassa n. 40. Näyttely on ollut - ja tulee myös lähitulevaisuudessa olemaan - esillä eri paikoissa laajempanakin näyttelynä: mm. Mikkelissä, Juvalla, Pieksämäellä ja Savonlinnassa.
Samana iltana 13.3. on vanhempainilta klo 18.00. Aiheena on mikkeliläisten lasten ja nuorten hyvinvointi. Paikalla on uusi koulukuraattorimme Sari Haikarainen sekä kouluterveydenhoitaja Virve Viskari. Mietimme myös koulumme tulevia kasvatustavoitteita. Virallinen kutsu ja ennakkoilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin. Kaikki joukolla mukaan yhteisten asioiden äärelle.

Koulukuvaus on SIIRTYNYT perjantaille 11.4.

Oman koulutyön itsearviointia suoritamme viikolla 13. Oppilaat ja opettaja arvioivat koululla kevätlukukauden alkupuolta, jonka jälkeen arvioinnin loppuosa täytetään kotona.

Tiistaina 18.3. koulumme kuudesluokkalaiset lähtevät antamaan tietoteknistä tukea Mikael-koulun oppilaille klo 8.30-12.00.

Koulujenväliset hiihtokilpailut vapaalla hiihtotyylillä on 19.3. Rantakylässä.  Emme pidä varsinaisia karsintakilpailuja kisaan, vaan matkaan pääsee entisillä näytöillä. Järjestämme koulun kisojen tilalle jotakin muuta ulkokisailua.

Lomaterveisin, Katariina
HELMIKUUN TIEDOTE

Malttamattomana voimme odottaa hiihtokelejä koulussa, sillä olemme saaneet Juha ja Sini Tuunaiselta lahjoituksena kymmenet sukset ja monot. Myös sauvoja löytyy koululta. Toki omat välineet niin hiihdossa kuin luistelussakin ovat jatkossakin toimivin ratkaisu. Muistattehan myös luisteluun pakollisen kypärän.
Helmikuun aloitamme Sanomalehtiviikolla. Olemme tilanneet kaikille oppilaille oman Länsi-Savon kouluviikon ajaksi. Viikko huipentuu perjantaina 7.2. Media visaan Rämälän koulun joukkueita vastaan. Tervetuloa seuraamaan visailua Rahula-saliin klo 9.00-11.00.
Oppilastoimikunta kokoontuu 3.2.
Terveydenhoitaja vierailee koulullamme 4.2. Muista myös opeparkki klo 13.30-14.00.  Samana päivänä 5-6 luokka viettää päivän Yrityskylässä. Huomioi heidän pitempi koulupäivä.
Kuraattori Sari Haikarainen on koulullamme 13.2.
Ystävänpäivänä 14.2. lähdemme retkiluistelemaan Mikkelin satamaan. Oppilastoimikunta järjestää siellä kanttiinin, joten mukaan voi varata 5€ rahaa. Tarjolla juomaa ja pikkupurtavaa välipalaksi.
Koululla vietetään seurakunnan järjestämää Kinkeriä 20.2. klo 18.00. Tervetuloa kaikki mukaan!
Hiihtolomaa vietämme 24.2-1.3.2014 (viikko 9).
Huonojen hiihtokelien vuoksi pidämme koulun omat hiihtokilpailut ja 3-6 luokkien retkihiihtopäivän vasta hiihtoloman jälkeen.
Tornimäkipäivä on alustavasti sovittu 4.3. Toivottavasti saamme mahdollisimman monia huoltajia mukaan.
NoNs:n Ulkoilupäivä on 9.3.

Talviterveisin,

Katariina

TAMMIKUUN TIEDOTE

Onnekasta uutta vuotta 2014!
Aloitamme koulun torstaina 2.1. työjärjestyksen mukaisesti.
Liikunnassa on vielä torstaina sisäliikuntaa, sillä ulkoliikuntamahdollisuuksia on vaikea vielä arvioida.
Tässä kuussa emme järjestä opeparkkia, sillä huoltajilla on mahdollisuus osallistua vanhempainvarttiin. Kukin opettaja ilmoittaa Wilman kautta siihen varatut ajat.
Torstaina 9.1. lähdemme koulun alettua uimaan ja kirjastoon. Palaamme koululle ruokailuun mennessä.
 Lukuvuonna 2014-2015 peruskoulun 1. luokalla koulunkäyntinsä aloittavien lasten sisäänkirjoitus on koululla to 9.1. klo 11-12 ja 17-18 . Kouluun ja iltapäiväkerhoon voi ilmoittautua myös netin kautta osoitteessa https://wilma.mikkeli.fi. Ilmoittautuminen on käytössä 6.-9.1.2014. Tarvittavat tunnukset on lähetetty koulutulokkaille ja heidän huoltajilleen.
Perjantaina 10.1. jatkuvat Opin pystymään tutkimukset luvan saaneiden oppilaiden kanssa.
Tiistaina 14.1. aloittaa uusi terveydenhoitajamme Virve Viskari (virve.viskari@mikkeli.fi) työnsä koulullamme.

Yhteistyöterveisin,

Katariina
JOULUKUUN TIEDOTE


Englanninopettajamme Pauliina on jäänyt kuunvaihteessa äitiyslomalle ja hänen sijaisenaan jatkaa lukukauden loppuun Tuula Viinikka.

ProKoulu-hanke kohdistuu ensimmäisenä vuonna oppilaiden ja opettajien lähtötasotestaukseen sekä koko koulun henkilökunnan kouluttautumiseen. Ensimmäiset testaukset on jo tehty.

Toinen samansuuntainen hanke, johon lähdemme mukaan on Opin pystymään- hanke. Tämä hanke perustuu positiiviseen palautteeseen ja minäpystyvyyden tukemiseen. Tähän hankkeeseen pääsee mukaan 2.-5. luokan oppilaita, joilla on lukemisen sujuvuuden ja/tai matematiikan oppimisen pulmia. Koulussamme tehdään testaukset kaikille 2.-5. luokan oppilaille 2.-4. joulukuuta. Tämän perusteella koulullemme perustetaan pienryhmiä joko matematiikan ja/tai äidinkielen ympärille. Heille annetaan säännöllisesti tietokoneavusteista lisäharjoittelua sekä osalle valikoituneista oppilaista annetaan myös pienryhmäopetuksena minäpystyvyyden ohjausta. Tehostettua opetusta järjestetään koulupäivän aikana erityisopettajan ja Katariinan toimesta tammi-huhtikuun välillä.
Lupalaput ja lisäinformaatiota Opin pystymään- hankkeesta jaetaan oppilaiden mukana maanantaina 2.12.

Tiistain opeparkki siirtyy viikolla eteen päin, joten seuraava opeparkki on vasta 10.12. klo 13.30-14.00. Tervetuloa tapaamaan opettajia!

4.luokan oppilaat pääsevät juhlimaan 96-vuotista itsenäistä Suomea konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin torstaina 5.12. klo 10.00-13.30. Koulu alkaa normaalisti kaikilla klo 8.30. Järjestämme oppilaille tarvittaessa taksikyydin koululta kotiin klo 14.00. Ota yhteyttä Katariinaan, jos ilmenee tarvetta. Muilla koulun oppilailla on samana päivänä UINTIA sekä vierailu Taidemuseossa.

Terveydenhoitajamme Soili Nenonen jää eläkkeelle ja on viimeisen kerran koulullamme 10.12. Hänen työtään jatkaa ainakin toistaiseksi Virve Viskari.

Joulujuhlaa vietämme torstaina 19.12. klo 18.00 Rahula- salissa Kauneimpien joululaulujen merkeissä. Glögitarjoilu alkaa klo 17.30, jolloin oppilaille jää aikaa valmistautua esityksiin.
Lämpimästi tervetuloa joulujuhlaamme niin huoltajat, sukulaiset, tuttavat kuin kyläläisetkin!

Tämän syyslukukauden viimeinen koulupäivä on lauantaina 21.joulukuuta, jolloin jaetaan välitodistukset.  Koulu alkaa kaikilta klo 8.30. Välittömästi tämän jälkeen pääsemme joululoman viettoon.  Kyselemmekin pian viimeisen koulupäivän kyyditystarpeista Wilmassa. Käy siis vastaamassa kyydityskyselyyn Wilmassa KYSELY- kohdassa.

Kevätlukukausi alkaa keskiviikkona 2.1.2013 lukujärjestyksen mukaisesti.

Loppukoon kiire.
Tuoksukoon kuusi.
Soikoon kellot.
Olkoon rauha.
Tulkoon joulu!
                   
Piparintuoksuista Joulun Odotusta

                                           t. Katariina


MARRASKUUN TIEDOTE

Olemme jakaneet oppilaiden mukana koteihin paperitiedotteet ProKoulu-tutkimuksesta sekä suostumuslomakkeet. Toivomme, että kaikki koulumme oppilaat voisivat osallistua tutkimukseen. Lomakkeet on palautettava koululle marraskuun ensimmäisellä viikolla.
Myynnissä olevat tuotteet (joulu- ja Rahulakortit, Heikkilän yrttitilan tuotteet) voi rahastaa aina perjantaisin. Myyntiaikaa on marraskuun loppuun. Myymättömiä korttipakkauksia saa vielä koululta.
Rahulan koululla järjestään palveluverkkoselvitykseen ja koulumme tulevaisuuteen liittyen keskustelutilaisuus torstaina 7.11.
Illan aikana julkaistaan myös NoNs:n valitsema VUODEN NUORI KYLÄLÄINEN.
Kutsumme tilaisuuteen Mikkelin kaupungin valtuutettuja, palveluverkkoselvitystyöryhmän edustajia, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Korhosen, sivistystoimenjohtaja
Virpi Siekkisen sekä tietenkin koulumme huoltajia ja kyläläisiä.
Tilaisuus alkaa klo 18.00 kahvitarjoilulla.
Keskustelutilaisuus alkaa klo 18.30 ja päättyy klo 20.00 jälkikahveihin. KAIKKI MUKAAN VAIKUTTAMAAN!

Perjantaina 8.11. vietämme kansallista Nenäpäivää ja autamme samalla kehitysmaiden lapsia. Jokainen oppilas tekee kotitöitä 2 euron edestä ja saa sillä lunastettua koulusta oman hupailunenänsä. Päivä jatkuu pelien merkeissä. Tiedossa on  pelikortti, lautapeli, KiVa koulu-peli ja karaoke pisteet. Nyt siis lapset apuun kotitöissä!

Tiistaina 12.11. osallistumme KouluKino esityksiin ITU:n ja neuvottelukunnan avustuksella. 1-3 luokkalaiset näkevät Ella ja Kaverit ja 4-6 luokkalaiset Metsän tarinan.

Kuudesluokkalaisten kulttuuripolulla on vuorossa Mikkelin kaupungin orkesterin harjoituksien seuraaminen Mikaelissa 14.11. klo 11.00.

Terveydenhoitaja on koululla 19.11.Hiihtokelejä odotellessa, Katariina


LOKAKUUN TIEDOTE

Kiitos kaikille mukana olleille Kodin ja koulun päivään osallistuneille. Ainakin meille koulun väelle jäi päivästä positiivinen kuva ja lapset pinkoivat ahkerasti Aasian lasten hyväksi Unicef-kävelyssä. Tosin monella riitti intoa juoksemiseen ja kortti täyttyikin täyteen tarroista.
Kolmen viikon päästä saamme tietää koulumme keräämän kokonaissumman.
Tilittäkää pikaisesti ja kootusti sponsorien lahjoittamat rahat. Tässä vielä tilitystä varten tarvittavat tiedot:
Saaja: Suomen UNICEF ry
 Tilinumero: Nordea FI15 
1529 3000 0000 87
Sampo FI56 
8000 1400 3000 01
OP FI83 
5721 3210 0003 12
Viitenumero: 3200 4133 9310 0349 6812

Rahula Rules t-paidat saapuvat alkuviikosta. Hinta on 10€. Laitamme paitoja jakoon oppilaiden mukana. Voitte myös tulla noutamaan paitanne koululta koulupäivän aikana.

Lokakuun opeparkki on ti 1.10. klo 13.30-14.00. Näkemisiin!
Neuvottelukunta järjestää palveluverkkotyöryhmän esityksen tiimoilta kaikille kyläläisille avoimen kokouksen 2.10.2013 klo 18.00 koululla. Tervetuloa vaikuttamaan!

5-6 luokkalaisten yökoulu on tuttuun tapaan Koivuniemen herrassa 3.10. Yökoulu korvaa perjantain koulupäivän.
Mikkelin lasten parlamentti kokoontuu jälleen keskustelemaan yhteisistä asioista. Koulumme ehdotti, että kokouksessa käsitellään palveluverkkotyöryhmän esitystä. Koulumme oppilaat miettivät viime viikon yhteisessä aamunavauksessa esityksen vaikutuksia Rahulan lapsille. Näillä ”eväillä” varustamme koulumme edustajat Aada Tuunaisen ja Onni Kauppisen matkaan.
Terveydenhoitaja on koululla ti 8.10.
Seurakunta saapuu kertomaan seurakuntamme lähetystyöstä Kiinassa ke 9.10. klo 12.00-13.30.


Kulttuuripolku pyörähtää 6.luokkalaisten osalta käyntiin Mikkelin kaupunginorkesterin jalkautuessa kouluille viikolla 42. Rahulan 5-6. luokkalaiset pääsevät tutustumaan orkesterin toimintaan ma 14.10. klo 9.00-9.45.
Tämän lisäksi kaikki 6. luokkalaiset pääsevät seuraamaan kaupunginorkesterin kenraaliharjoituksia torstaina 14.11. alkaen klo 11. 


Oppilaiden itsearviointia teemme viikoilla 42.
Ensin arvioinnin suorittaa oppilas itse ja sitten opettaja. Tämän jälkeen arviointipaperi lähetetään kotiin. Kotona oppilas ja huoltaja miettivät yhdessä arvioinnin loppuosan.
Arviointi palautetaan omalle opettajalle. Arvioitava ajanjakso on koko tämän syksyn alkupuoli.

Syksyn pihatalkoopäivä on pe 18.10. Siivoamme koulupihan talvikuntoon. Aherruksen päätteeksi nautimme nuotiolla makkarat ja mehut. Koululta löytyy muutama harava, mutta myös oman haravan voi tuoda kouluun.
Varatkaa pihatöihin sopiva vaatetus ja käsineet.

Syyslomaviikko on 21.-25.10. Oppilaat myyvät jälleen omatekoisia joulu sekä Rahula aiheisia kortteja. Tällä kertaa kortit on tehty valokuvaamalla.

Koulun blogin pääsivulta löytyy jälleen vaihtuva kysely. Tällä kertaa aiheena on media ja viestintä.
Kannattaa siis vierailla ahkerasti koulun blogisivuilla.


Reipasta syksyä kaikille!                                
Katariina

PS: Perjantaina 1.11. on ITU:n järjestämä ”disco” koulumme oppilalle.
SYYSKUUN TIEDOTE

Ensimmäinen OPEPARKKI on tiistaina 3.9. klo 13.30-14.00.  Voit tulla silloin keskustelemaan haluamasi opettajan kanssa lapsesi koulunkäyntiin liittyvistä asioista kasvotusten. 
Satu jää äitiys- ja vanhempainlomalle 5.9. ja sijaisuuden hoitaa Heli Rahikainen.
Torstaina 5.9. lähdemme koko koulu uimaan ja taidemuseoon. Lähdemme heti aamusta ja palaamme ruokailuun.
 Katariina on koulutuksessa 5.-6.9. ja sijaisenani toimii Perttu Noponen.
Muistattehan kaikille avoimen ITU:n syyskokouksen koululla 11.9. klo 18.00.
Tomi on koulutuksessa 24.-25.9. ja sijaisena toimii Arttu Uotila.
Vietämme Kodin ja koulun päivää perjantaina 27.9. klo 8.30-13.30. Tuolloin koulussa on avoimet ovet ja voitte tulla vapaasti seuraamaan oppitunteja. Toteutamme päivän aikana Unicef-kävelyn klo 10.30-11.15. Tapahtuma liikuttaa lapsia Aasian lasten hyväksi. 61 miljoonaa lasta maailmassa ei käy koulua ja joka kolmas heistä asuu Aasiassa.  Ennen kävelypäivää oppilaat hankkivat lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaista oppilaan kävelemää/ juoksemaa kierrosta kohti (n. 500m). Kävelypäivänä oppilaat saavat tarran kävelypassiin jokaisesta kilometristä, jonka kävelevät/juoksevat.  Sponsorit lahjoittavat tarroja vastaavan summan. Näin oppilaat tukevat ikätoveriensa koulunkäyntiä Aasiassa. Vanhemmat voivat halutessaan kävellä lasten kanssa. Vanhemmilla on myös mahdollisuus pelata keskenään Puheen vuoro-lautapeliä. Peli aktivoi keskustelemaan keskeisistä koulunkäyntiin, koululaisuuteen ja vanhemmuuteen liittyvistä kysymyksistä. Lisäksi voi ilmoittautua Tomille tai Helille, jos olet halukas vetämään jotakin kädentaidon pajaa 5-6 luokan oppilaille klo 12.00- 13.30. Välitunnilla klo 10.00-10.30 on oppilastoimikunnan kahvio auki.
TERVETULOA!  MYÖS ISOVANHEMMAT JA KUMMIT OVAT TERVETULLEITA!
ETSIMME EDELLEEN KOULULLEMME KOULUMUMMOA JA -PAPPAA.

t. Katariina

ELOKUUN TIEDOTE

Tervetuloa koulutyön ja arjen pariin. Toivottavasti kesä on virkistänyt mieltä ja akut ovat latautuneet.
Tarkkasilmäiset ovat jo huomanneet, että linnunsilmäkiikkua ei lupaukista huolimatta näy koulun pihalla. Valitettavasti kaupungin rahoitusosuus linnunpesäkiikkuun siirtyy viime tipassa vuodella eteen päin. Tämä johtui siitä, että kaupungin ylläpitämillä pihoilla oli paljon turvallisuusriskejä, joiden korjaustyöt menivät kaikkien uusien hankintojen edelle.
Meille on kuitenkin luvattu linnunpesäkiikku ensi vuoden budjettiin. Ensi kesänä pihalta poistetaan vanha nelisiipikiikku ja uusi keinu tulee sen tilalle.
Kesän aikana koululla tehtiin vielä pientä sisäilmaremonttia opettajanhuoneen pikkueteisessä. Toivottavasti viimeisetkin hajut ovat nyt viimeistään kadonneet.
Koulun puolella aloittaa tänä lukuvuonna koulutyönsä 51 oppilasta ja esikouluss 12 lasta. Esiopetus siirtyi Mikkelin kaupungissa hallinnollisesti varhaiskasvatuksen puolelle ja harjoittelemmekin nyt uudenlaista yhteiselämää samalla pihalla. Esikoulutoiminnasta vastaa Anu Kaasalainen ja opettajina toivat Tuija Paakkari ja Katja Kasila.
Valitettavasti iltapäivätoiminta ei käynnistynyt koulullamme, kun sen perustamiseen olisi tarvittu 6 ekaluokkalaista.
Koulun opettajat ovat tavattavissanne joka kuukauden ensimmäinen tiistai klo 13.30-14.00 OPEPARKISSA. Voit tulla silloin keskustelemaan haluamasi opettajan kanssa lapsesi koulunkäyntiin liittyvistä asioista kasvotusten.  
Satu jää äitiys- ja vanhempainlomalle 5.9. ja sijaisuuden hoitaa Heli Rahikainen.
Alueemme uusi koulupsykologi on Susanna Muttilainen.
Tämän lukuvuoden kehittämiskohteena on aihekokonaisuus Viestintä ja media. Tämä tarkoittaa mm. iPad:n hyödyntämistä opetuksessa, sekä yhteisiä projekteja Rämälän koulun kanssa.

 Olemme päässeet mukaan Itä-Suomen yliopiston ja Niilo Mäki Instituution Positiivisesti ryhmässä oppien -tutkimukseen eli ProKoulu -tutkimukseen. Tutkimuksen tavoitteena
on koulujen kasvatusosaamisen edistäminen.
Tutkimukseen osallistuville ProKouluille tarjotaan kolmiportaisen tuen kehittämiseksi tutkimukseen perustuvia ratkaisuja työrauhaongelmien ja käyttäytymisen pulmien ennaltaehkäisemiseen sekä ongelmatilanteiden ratkaisemiseen. Koulu saa kehittämiseen tarvittavaa asiantuntijatukea vuosien 2013-2016 aikana.
Positiivinen ryhmässä oppiminen tukee oppilaiden kehitystä kohti koulun kasvutavoitteita.
Varhainen ja suunnitelmallinen puuttuminen koulussa ennakoitaviin käyttäytymisen ongelmiin
lisää kaikkien hyvinvointia.
Oppilaat saavat enemmän mahdollisuuksia oppimiseen ja
toimivien keinojen omaksumisen myötä opettajan työn kuormittavuus vähenee.
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamalla ProKoulu -tutkimuksella selvitetään käyttöön
otettujen toimintatapojen vaikuttavuutta. Koulut voivat hyödyntää tutkimuksessa käytettäviä
arviointivälineitä monin eri tavoin mm. osana koulun omaa laatutyötä, opetussuunnitelmien
uudistusta sekä oppilashuollon edistämistä.
ProKouluiksi valittiin 60 alakoulua ja 100 yläkoulua. On hienoa, että pääsimme mukaan! Asiasta tulee lisätietoa syyskuussa.
Nyt sinulla on mahdollisuudesta osallistua Rahula Rules/vanhempainillan (ke 28.8. klo 18.00) suunnitteluiltaan Rahulan koululla to 15.8. klo 18.00.
Rahula Rules-ilta on samalla Rahulan koulun erilainen vanhempainilta, jossa huoltajat voivat tavata opettajia opeparkissa. Myös uudistunut esikoulu esittelee toimintaansa.

Alustavia ajatuksia Rahula Rules iltaan keväällä oli:
-talutusratsastus
-opeparkki
-avoin kirpputori
-sähly
-EsLin Sporttivaunu (YKSI ohjaaja tulee sieltä)
- puhvetti
- nuotiolettujen/pullan paisto
- pomppulinna?
YMS. JOTA KEKSIMME YHDESSÄ SUUNNITTELUILLASSA 15.8.
Tule mukaan ideoiden kanssa tai ilman ja innosta ystäviäsi ja kyläläisiä mukaan!

Tehdään jälleen mukava vanhempainilta/ tapahtuma meille kaikille.
TERVETULOA AINAKIN 28.8.KLO 18.00  RAHULA RULES/VANHEMPAINILTA TAPAHTUMAAN!
Minkä iloitta oppii, sen surutta unohtaa.
Iloisin odotuksin lukuvuoteen 2013-2014!
t. Katariina
TOUKOKUUN TIEDOTE

Koulussamme auki olleeseen luokanopettajanvirkaan on valittu Satu Aalto ja englannin tuntiopettajaksi on vakinaistettu Pauliina Rahikainen. Esiopetus on siirtynyt koko Mikkelin kaupungissa hallinnollisesti päivähoidon puolelle ja siitä vastaa Anu Kaasalainen Tikanpellon päiväkodista (anu.kaasalainen@mikkeli.fi).
Oppilaiden aloitteesta olemme vieneet eteenpäin pihakeinuhanketta.  ITU on saanut n. 1200€ lahjoituksen pihakeinuihin ja unelmasta tulee totta viimeistään kesän aikana.
Koulumme kehittämisen vuoksi haluamme palautetta kuluneesta lukuvuodesta vanhempien näkökulmasta. Avaamme  Wilmassa sähköisen palautekyselyn viikolla 19. Vastaaminen vie pari minuuttia.

Koulumme 3.-4.luokkalaiset pojat osallistuvat pienempien koulujen yhteiseen sählyturnaukseen Launialassa pe 3.5. Päivä päättyy pelaavien poikien osalta poikkeuksellisesti klo 13.30.

6.luokkalaisten on aika mennä tutustumaan Urheilupuiston yläkouluun 7.5. klo 12.15-13.30. Tomi lähtee oppilaiden mukaan ja antaa vielä koteihin lisätietoja.

Oppilaiden toiveesta vietämme polkupyöräviikkoa 6.-8.5. Koululle saa tuoda oman polkupyörän, joilla saa ajaa välituntisin.
Opastamme oman pyörän huollossa ja tutustumme pyörän rakenteeseen purkamalla ”rikkinäisen” polkupyörän. Lisäksi nuorisopoliisi Toni Reinikainen tulee kertomaan poliisin ammatista ja kertaamme yhdessä polkupyöräilijän liikennesääntöjä. Muistutan vielä pyöräilykypärän käytöstä.

Helatorstain jälkeisenä koulupäivänä pe 10.5. pidämme Rahulan koulun Talent-kisan sekä pihatalkoot. Mukaan siis hanskat ja työvaatteet. Lopuksi paistamme nuotiolla makkarat.

TET-jaksoaan suorittaa koulullamme 13.-15.5. Mana Loukiainen.

Kaikille Mikkelin 6-luokkalaisille suunnattu ehkäisevän päihdetyön tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna Mikkelin Seurakuntakeskuksessa (Savilahdenkatu 20).
Rahulan koulun kuudesluokkalaisten vuoro on 16.5.
Rastit: netti, alkoholi, tupakka, huumeet ja rastien purku.
Tapahtumaviikon yhteydessä järjestetään tiistaina 14.5. vanhempainilta Seurakuntakeskuksen Ristimäkisalissa, jonka päätteeksi vanhemmilla on mahdollisuus tutustua rasteihin.

Kevätretki suuntautuu ti 21.5. Jyväskylään. Ohjelmassa mm. Keisarin uudet vaatteet kesäteatteriesitys ja Pandan tehtaanmyymälä. Tarkempi ohjelma ja aikataulu valmistuu pian.  Retken kustantaa ITU.

Mikkelin kaupungin yleisurheilukilpailut pidetään 28.5. Urheilupuistossa. Tällä kertaa vain urheilijat pääsevät matkaan.

Lukuvuoden kevätjuhlaa vietämme ke 29.5. klo 17.15 alkaen kahvitarjoilulla. Itse juhla alkaa klo 18.00.
Huoltajat, sukulaiset ja tuttavat ovat tervetulleita juhlimaan kanssamme!

Perjantaina 31.5. oppilaskunta järjestää jälleen kirpputoritapahtuman. Mukaan voi ottaa pientä myytävää/vaihdettavaa sekä rahaa 5€.Tämän lukuvuoden viimeinen koulupäivä on la 1.6.
Kaikki tulevat silloin kouluun klo 8.30.
Välittömästi todistusten jaon jälkeen lähtevät paluukyydit koteihin ja kesäloma alkakoon.
Kyyditystarpeista kysely lähempänä Wilmassa.

Aurinkoista kevättä!

t. Katariina

HUHTIKUUN TIEDOTE
Tiistaina 3.4. klo 18.00 on vanhempainilta, jota ei kannata jättää väliin. Aiheena: Vanhemmat yrittelijäisyyden kasvattajana ja koulu yrittäjyyden edistäjänä. Luvassa hauskoja hetkiä Maisa Kantasen johdolla.

Keskustelemme myös koulukuvaussopimuksestamme sekä pihakeinuhankkeesta.

Tässä kuussa on myös oppilaiden kotityöviikko, johon voitte vaikuttaa. Lopuksi luokan tärkeät omat kuulumiset kahvikupin äärellä. Tällä kertaa painavaa asiaa myös sillä puolella. Toivottavasti pääsette paikalle! Kaikkien mukana olleiden kesken arvomme elokuvalippuja!

Alakouluissa Liikuntaseikkaillaan teemalla ”STOP ISTUMISELLE” 8.-28.4.2013. Liikuntaseikkailu on koko luokan yhteinen tempaus päivittäisen liikkumisen lisäämiseksi. Ideana on, että jokainen koululainen kerää päivittäin liikuntarasteja omaan liikuntakorttiin. Liikkuminen voi koostua lyhyistä suorituksista pitkin päivää. Tavoitteena on vähintään kaksi tuntia reipasta liikuntaa joka päivä. Kerättyjen rastien avulla luokka pääsee etenemään mielikuvitusmatkalla kaupungista ja maasta toiseen. Tänä vuonna Liikuntaseikkailussa oppilaiden osallisuus on tärkeässä roolissa niin oppi- kuin välitunneillakin.

Oppilaiden KOTITYÖVIIKKO on viikko 15 (8.-14.4.). Oppilaiden toivotaan osallistuvan tuolloin erityisen paljon kotiaskareisiin. Nyt voit kokeilla kannustaa lastasi kotitöiden teossa myös tietotekniikan avulla. Chore Monster- sovelluksessa vanhemmat antavat lapselle askareita, joiden suorittamisesta saa pisteitä. Pisteitä voi jakaa vaikkapa siivoamisesta tai vuoteen petaamisesta. Kun lapsi on hankkinut tarpeeksi pisteitä, hän saa vanhempien keksimän palkinnon. Ohjelma toimii choremonster.com-verkkosivuilla tai Applen mobiililaitteille tarkoitetuilla sovelluksella.

3. – luokkalaiset pääsevät Mikkelin teatteriin Kulttuuripolun mukana seuraamaan Ella ja Paterock- näytelmää. Aamulla kannattaa syödä hyvin, sillä palaamme koululle syömään vasta puolen päivän jälkeen. Esityksessä on väliaika ja mukaan saa varata 5€ kanttiinia varten.

Uintivuorossa tiistaina 16.4. klo 12.00-12.45 1.lk + 5-6 lk.

Mikkelin kaupungin kaikkien koulujen Lasten parlamentti pidetään 25.4. Kouluamme edustavat oppilastoimikunnan jäsenet Aada ja Jonne.Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

KatariinaMAALISKUUN TIEDOTEAurinkoinen hiihtoloma on takana ja toivottavasti aurinko myös pilkistelee to 7.3. kun lähdemme viettämään koko koulun yhteistä Tornimäki-päivä.
Muistakaa pukeutua riittävän lämpimästi. Kaikki vanhemmat otamme ilolla mukaan rinnepoliisin valtuuksin.

Pentti Rasinkangas ja Ohilyönti-orkesteri esiintyvät Rämälän koululla ti 12.3. kolo 11.45-12.30. Koko koulumme lähtee yhteistyöllä järjestettyyn konserttiin.
Pentti Rasinkangaan laulut ovat saaneet tunnustuksia ja palkintoja. Hänen laulujaan on julkaistu monissa laulukirjoissa. Hän on tehnyt myös paljon musiikkia näytelmiin (mm.Pekka Töpöhäntä), TV-ohjelmiin( mm.Ansa ja Oiva, kansankynttilät) sekä lukemattomia tilauskokonaisuuksia.

Terveydenhoitaja vierailee koululla ke 13.3.

NoNs - Rahulan kylätoimikunta järjestämä Talviulkoilupäivä sunnuntaina 17.3. klo 10 alkaen Rahulan koululla
Ohjelmassa:
- hiihtokilpailut
- poniajelua
- makkaranpaistoa nuotiolla
- puffetti
- Rahulan kovin lämäri-kisa
- pihaleikkejä
Lisäksi Rahula-salissa NoNS:n järjestämän valokuvauskurssin taulujen myyntinäyttely!

Koulukuvaus on ti 19.3. klo 9.00 alkaen.

Seurakunta järjestää pääsiäishartauden koululla viikolla 12.

Uintivuorot ovat ti 26.3.
10.00-10.45 3-4 lk
12.00-12.45 2. lk ja 5-6 lk

Oman koulutyön itsearviointia suoritamme viikolla 13. Oppilaat ja opettaja arvioivat koululla kevätlukukauden alkupuolta, jonka jälkeen arvioinnin loppuosa täytetään kotona.

Pääsiäisloman jälkeen ke 3.4. klo 18.00 vietämme vanhempainiltaa teemalla: Vanhemmat yritteliäisyyden kasvattajana ja koulu yrittäjyyden edistäjänä. Asiaa pohjustaa syksyn vanhempainillasta tuttu Maisa Kantanen.
Yhteisen osion jälkeen siirrymme luokkiin keskustelemaan luokan omista asioista kahvikupin äärellä. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi!


Vielä kuitenkin talvisin hiihtoterveisin

KatariinaHELMIKUUN TIEDOTE

Toivottavasti uusia tuulia opetukseen tuo tullessaan viisi uutta iPad:ä jotka saimme koulullemme kuun vaihteessa. Padien avulla ainakin bloggaaminen helpottui huomattavasti. Pyrimmekin lisäämään oppilaiden osallisuutta blogin päivittämisessä.
Lähdemme myös mukaan pienten koulujen yhteiseen hankkeeseen, jossa tavoitteena on saada TVT-välineistöä ja jakaa niiden käytön osaamista.

Helmikuun aloitimme vauhdikkaasti 6-luokkalaisten MyFilm-työpajalla, jossa oppilaat kokivat pienelokuvan kaaren ideasta ensi-iltaan. MyFilm-työpajat ovat elokuvaohjaaja Kaija Juurikkalan kehittämä tapa lähestyä helposti elokuvantekoa. Parasta MyFilm-työpajoissa on se, että oppilaat pääsevät ammattilaisen avustuksella tekemään kaiken itse. Työskentely kehittää luovaa ongelmanratkaisukykyä, elokuvallista ajattelua ja ryhmätyötaitoja – ja oli tosi hauskaa! Kolmen elokuvan maailman ensi-ilta koetaan perjantaina 8.2. aamunavauksessa. Tervetuloa klo 8.30!

Tiistaina 5.2. 3-4 luokkalaiset ( +kolme  1-2 luokan vahvistusta) kävivät ottamassa tuntumaa jääpalloon Mikkelin kaupungin  koulujenvälisessä jääpalloturnauksessa. Saimme pelata kolme peliä ja kyyti oli ns. kylmää. Tärkeintä olikin kokemuksen saaminen ja itsensä voittaminen.

Koulumme neuvottelukunta kokoontuu 6.2. suunnittelemaan mm. kevään vanhempainiltaa. Laittakaa pikaisesti toiveita.

Ma 11.2. klo 9.00 2. luokkalaiset lähtevät Kenkäveroon. Kenkäveron kulttuuripolulla tutustutaan käsityöhön ja käsityötaiteeseen sekä tutustutaan Kenkäveroon kulttuurikohteena.

Ti 12.2. tapahtuu paljon: koululla on terveydenhoitaja, pidämme koulun omat hiihtokilpailut perinteisellä tyylillä sekä illalla on Jari Sinkkosen luento /vanhempainilta ennakkoilmoittautuneille Mikaelissa.

 To 14.2. saamme koulullemme Ystävänpäivävieraita, kun Rämälän koulu saapuu klo 9.00. Puuhapisteet sijaitsevat ulkona sekä sisällä. Varustaudu siis lähinnä riittävän lämpimästi.

Ti 19.2. vietämme oppilastoimikunnan järjestämää kirppispäivää. Asiasta tiedotetaan lähemmin lisää.

To 21.2.on koulujenväliset hiihtomestaruuskilpailut Rantakylässä. Joukkueemme muodostuu koulun omien kisojen pohjalta.

Pe 22.2. 3-6 luokkalaiset tekevät perinteisen hiihtoretken 5-tien toiselle puolelle. Mukaan voi ottaa omia eväitä ja etenkin juomista. Laavulla on esim. mahdollisuus paistaa tuomiaan makkaroita. Ruokailemme koululla retken jälkeen normaalisti.

Hiihtolomaa vietämme 25.2-1.3. (vko 9) ja Tornimäelle suuntaamme heti torstaina 7.3. ITU:n taloudellisella tuella.

Talvisin terveisin, KatariinaTAMMIKUUN TIEDOTE


Uusi vuosi tuo tullessaan jälleen muutoksen Rahulan koulun oppilaiden koulupolkuun.

Syksystä 2013 lähtien Rahulan koulun oppilaat aloittavat seitsemännen luokan Urheilupuiston koulussa. Tämä pysyvä muutos perustuu oppilasennusteisiin. Lyseon koulu tulisi jatkossa olemaan liian täysi, kun taas Urheilupuiston koulussa olisi oppilasvajetta.

Terveydenhoitaja Soili Nenonen on kevätlukukaudella koululla seuraavasti:

Keskiviikko 9.1 klo 8.30 -

Tiistai 12.2 klo 9.30 - koko pv

Maaliskuussa ke 13.3 klo 8.30 -

Huhtikuussa ke 10.4 klo 8.30 -

Toukokuussa ke 15.5 klo 8.30 –Opettajat tarjoavat huoltajille ja oppilaille yhteistä ”todistuksen purkukeskustelua” tammikuun aikana. Luokanopettajat ilmoittavat aikatauluehdotuksista Wilmassa.7.1. Urheilupuiston opinto-ohjaaja Matti Pekurinen vierailee koulullamme ja tapaa kuudesluokkalaiset.

22.1. klo 18.00 on tulevien 7.luokkien vanhempien vanhempainilta Urheilupuiston koululla.8.1. Uintia:

10.00-10.45 1-2 lk

12.00-12.45 3-4 lk10.1. Lukuvuonna 2013-2014 peruskoulun 1. luokalla koulunkäyntinsä aloittavien lasten sisäänkirjoitus on koululla klo 11-12 ja 17-18 . Kouluun ja iltapäiväkerhoon voi ilmoittautua myös netin kautta osoitteessa https://wilma.mikkeli.fi. Ilmoittautuminen on käytössä 8.-10.1.2013. Tarvittavat tunnukset on lähetetty koulutulokkaille ja heidän huoltajilleen.11.1. rantautuu Mikkelin torille Ice skate tour-tapahtuma. Rahulan koulu pääsee osallistumaan ohjattuun luistelutapahtumaan klo 10.00-11.00. Lähdemme koululta liikkeelle jo klo 8.30 ja 1-2 luokka tutustuu Mikkelin taidemuseon näyttelyihin:

Viiva Italia – Italian mestareita 1900-luvulta

Ateneumin taidemuseon tuottama näyttely, joka esittelee Ronaldo Pieraccinin museolle lahjoittamaa italialaisen grafiikan kokoelmaa. Esillä on keskeisiä 1900-luvun modernismin taiteilijoita: mm. Giorgio Morandi, Massimo Campigli, Marino Marini ja Giorgio de Chirico. Teoskokonaisuudessa on esillä abstrakteja teoksia, henkilökuvia, maisemia ja asetelmia.

Taivaan tähden

Avaruuden valloitus ja elämän arvoitus – salaperäinen ja tuntematon houkuttelevat tutkimusmatkalle taiteen keinoin. Elämyspohjana taivaan tähdet ja avaruus, ihmettelyn kohteena ihmisen paikka maailmassa, oppaina matkalla kuvataiteilijat, graafikot, kuvittajat, mikkeliläiset lapset ja nuoret. Visuaalisesta lennosta vastaavat mm. Simo Hannula, Aino Havukainen – Sami Toivonen, Jussi Kaakinen, Tuula Lehtinen, Jukka Lemmetty, Tommi Musturi, Osmo Rauhala, Väinö Rouvinen sekä Mikkelin lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilaat.

3-4 luokka tutustuu Kaupungin kirjastoon.

5-6 luokka tutustuvat keskustan ulko-kohteisiin.30.1. 5-6 luokka pääsee päiväksi yrityskylään. Päivään liittyy ennakkoon koulussa pidettäviä oppitunteja.Hyvää ja onnekasta uutta vuotta 2013!

t. Katariina
SYYSKUUN TIEDOTE

Tämän lukuvuoden teemana on Aktiivinen kansalainen ja yrittäminen. Koulumme oppilastoimikunnan toiminta tukee hyvin tätä ajattelua

Tavoitteena on

- luoda oppilaille mahdollisuudet vaikuttamiseen ja vastuun kantamiseen koulun yhteisistä asioista

- vahvistaa koulun yhteisöllisyyttä sekä luokan yhteisöllistä toimintakulttuuria

- tukea oppilaiden mahdollisuutta osallistua yhteisiä asioita koskevaan keskusteluun.Tämän lukuvuoden oppilastoimikuntaan valittiin seuraavat edustajat:

1-2 lk. Ossi Torniainen 1. lk

Jenni Parkkinen 2. lk

3-4 lk. Leevi Teittinen 3. lk

Jonne Pulkkinen 3. lk

5-6 lk. Jerry Laine 6.lk

Aada Tuunainen 5. lk

Vastuuvetäjänä toimii Satu Aalto. Toimintaa voi seurata koulun blogista.pe 7.9 Mikkelin nyrkkeilijät vierailevat koulullamme ja pitävät tutustumistunnit 3-4 ja 5-6 luokan oppilaille. Koulumme nyrkkeilyä harrastavat oppilaat toimivat apuopettajina.Koulumme on ilmoittautunut Nuoren Suomen Välkkäri –kampanjaan (1.-5.10). Koulumme kuudesluokkalaiset saavat koulullamme EsLi:ltä välkkäriohjaajakoulutusta 12.9. ja 19.9.13.9. klo 18.00 on vanhempien ja oppilaiden yhteinen peli-ilta Rahulan koulun kentällä. Pojille ja isille yhteistä jalkapalloa ja tytöille ja äideille norsupalloa. Kaikki joukolla mukaan!

Samana iltana pidetään Vanhempainyhdistys ITU:n vuosikokous.14.9. on Kodin ja koulun päivä. Pidämme tuolloin avointen ovien päivää koulussa. Oppilastoimikunta järjestää kanttiinin. Tervetuloa!ma 17.9 tutustumme alkuperäiskansoihin. Vuorossa on intiaanikulttuuri.Tarkoitus on käydä koko koulun kanssa keräämässä puolukoita jossakin lähimaastossa. Otamme mielellämme vinkkejä hyvistä puolukkapaikoista. Myymme myös mielellämme poimitut marjat. Ottakaa yhteyttä.

Yrittelijäin mielin,Katariina