perjantai 1. helmikuuta 2013

3-4 luokan jääpalloturnaus lähestyy


Lue säännöt huolella!

KOULULAISJÄÄPALLOA


3-4 –LUOKKALAISTEN  JÄÄPALLOTURNAUS

Mikkelin Kampparit ry tarjoaa ”Jääpalloa kouluihin”, tutustumista jääpalloon koululaisturnauksen muodossa. Jääpalloturnaus on tarkoitettu 3-4 –luokkalaisille tytöille ja pojille. Tapahtuma on 17. perättäin järjestetty jääpalloturnaus Mikkelissä!!

Ajankohta:

Turnaus pelataan Hänskissä tiistaina 5.2.2013 alkaen kello 9.00. (Mahdollinen varapäivä sovittava erikseen).

Sarja: 3-4 –luokkalaiset
-         Tytöillä ja pojilla omat joukkueet ja sarjat
-         joukkueen koko 8-13 pelaajaa
-         joukkueen pelaajista oltava kirjallinen luettelo järjestäjälle
-         Ensisijaisesti kouluista voi ilmoittautua yksi joukkue. Jos turnaukseen mahtuu, niin samalta koululta voi osallistua useampikin joukkue.
-         ”Pienet” koulut voivat tehdä yhdistelmä joukkueen, mikäli joukkuetta ei muuten saada kasaan. Asiasta on sovittava etukäteen järjestäjän kanssa.

Palkinnot:

Kolme parasta joukkuetta palkitaan mitaleilla ja voittajajoukkue saa haltuunsa kiertopalkinnon. Lisäksi kaikki osallistujat saavat kunniakirjan.

Valtakunnallinen lopputurnaus:

Sarjojen finaalijoukkueilla on mahdollisuus osallistua valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Paikka ja ajankohta on vielä avoin, mutta asiasta keskustellaan turnauksessa finaalijoukkueiden kanssa. 
Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

Tiedusteluihin vastaa ja ilmoittautumisia vastaanottaa Kimmo Huotelin, kimmo.huotelin@kampparit.fi ,0440 176 333

Pyydämme ilmoittautumaan turnaukseen 11.1.2013 mennessä mielellään sähköpostitse, mutta myös puhelimitse.

Turnausmaksu:

Turnausmaksu on 20-30 euroa/ joukkue riippuen järjestetäänkö ruokailu. Asiasta ilmoitetaan vuoden vaihteen jälkeen! Ilmoittautuneille lähetetään lasku.


Tietämättömyyttä lajista ei kannata pitää esteenä turnaukseen osallistumiselle, osaltaan lajiin tutustumista varten turnaus järjestetään. Tuomarit opastavat säännöissä läpi turnauksen. Ei tarvita muuta kuin joukkueellinen innokkaita pelaajia - lajiin ehtii tutustua vielä turnauspäivänäkin!TURNAUSSÄÄNNÖISTÄ

Turnauksessa käytetään tasoitusjärjestelmää: Jos maaliero ottelussa kasvaa kahteen maaliin, niin vastustaja voi ottaa kahdeksannen kenttäpelaajan kentälle(tytöillä yhdeksännen). Jos ero lisääntyy kolmeen maaliin, niin jälleen on mahdollista ottaa yksi lisäpelaaja (yhdeksäs kenttäpelaaja,tytöillä kymmenes) jäälle ja jne. Vastaavasti pelitilanteen kaventuessa lisäpelaajat vähentyvät samalla periaatteella (esim. kahden maalin erosta yhteen, niin molemmat jatkavat peliä seitsemällä kenttäpelaajalla). 


Sarjajärjestelmä:

Sarjajärjestelmä muokkautuu ilmoittautuneiden joukkueiden määrän mukaan. Peliaika on 1x15- 20min. Sarjaohjelma toimitetaan ilmoittautuneille kouluille.  


Pelaajamäärä:

Joukkueeseen voi kuulua maksimissaan 13 pelaajaa. Pojilla on kentällä samaan aikaan maalivahti ja seitsemän kenttäpelaajaa. Lisäksi joukkueella voi siis olla käytettävissä viisi vaihtopelaajaa. Vaihtoja voi suorittaa rajattomasti.
Tyttöjen pelit pelataan ilman maalivahtia, ja kentällä on samaan aikaan 8 pelaajaa.


Pelialue:

Pelialueena on juniorikenttä eli puolikenttä (poikkikenttä). Pelialueen sivuja reunustaa n. 15cm korkea laidoitus. Päädyissä ei ole laitoja. Maalina on jääkiekkomaalia vähän korkeampi ja leveämpi maali. Maalivahdilla on oma puolikaaren muotoinen alue (säde n.10metriä), jonka sisällä maalivahti saa pelata palloa kädellä.


Kenttäpelaajien varusteet:

Pelaajilla tulee olla luistimet, kasvosuojuksella varustettu kypärä(kasvosuojus on suositeltava) ja polvisuojat. Mailana sallitaan vain jääpallomaila. Jääpallomaila on suoralapainen. Oikean mittainen maila pelaajalle on luistimet jalassa noin napaan saakka. Kampparit lainaa tarvittaessa mailoja turnauskäyttöön. Mailoja kierrätetään pelaajalta ja joukkueelta toiselle turnauksen aikana. Pelaajilla tulee olla päällä samanvärinen pelipaita tai -liivi. Toivomme, että peliasut löytyisivät kouluilta.


Maalivahdin varusteet:

Maalivahdilla on luistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvisuojat ja kämmenpuolelta pehmustetut hanskat. Polvisuojat ovat leveämmät kuin kenttäpelaajan suojat. Maalivahdin polvisuojina hyväksytään myös katukiekko-/ jääkiekkomaalivahdin suojat. Halutessaan maalivahti voi käyttää lisävarustusta, kuten rintasuojusta, alasuojia ja kyynärsuojia. Maalivahdilla ei saa olla mailaa. Kampparit lainaa tarvittaessa myös maalivahdin varusteita.


Pelin säännöt:

Ottelut pelataan sovelletuin jääpallosäännöin.

-         Pelivälineenä on normaali jääpallo.
-         Paitsiosääntöä sovelletaan niin, että pitkien avauksien tekeminen omalta maalilta vastustajan maalilla kyttäävälle hyökkääjälle estetään. Paitsiota ei ole, kun palloa pelataan hyökkäysalueella (rajana puolikenttä).
-         Taklaaminen kielletty.
-         Mailan nostaminen ja painaminen kielletty.
-         Palloa saa pelata mailalla ainoastaan hartialinjan alapuolella.
-         Palloa ei saa pelata kädellä eikä päällä.
-         Maassa pelaaminen on kielletty.
-         Rikkeistä seuraa vapaalyönti.
-         Sivurajalyönnit suoritetaan laidan vierestä kohdalta, josta pallo on mennyt sivurajan yli .
-         Jos pallo menee puolustavan joukkueen kautta päätyrajan yli, seuraa sivurajalyönti (kulmalyöntiä ei ole). Vastustaja ei saa olla kolmea metriä lähempänä vapaa- tai sivurajalyönnin suorittajaa. Pallon voi lyödä vapaa- tai sivurajalyönnistä suoraan maaliin.
-         Jos pallo menee hyökkäävän joukkueen kautta päätyrajan yli, peli jatkuu maalivahdin suorittamalla maaliheitolla.  Tytöillä peli jatkuu vapaalyönnillä rankkaripisteeltä.
-         Maalivahdilla on oma merkattu alue (puolikaari, säde n.10 metriä), jonka sisäpuolella maalivahti saa pelata palloa käsillä.


Kampparit lainaa tarvittaessa mailoja ja maalivahdin varusteita sekä peliliivejä/ -paitoja. Kannattaa kehottaa oppilaita lainaamaan varusteita esim. kavereilta. Saman koulun oppilaat voivat myös kierrättää varusteita.


Lajiin voi tutustua Suomen Jääpalloliiton nettisivujen, www.finbandy.fi, kautta. Kamppareiden kotisivujen osoite on www.kampparit.fi. Opetushallituksen nettisivuilta, www.edu.fi, löytyy myös tietoa jääpallosta ja joitakin valmiita tuntisuunnitelmia.


Jääpalloterveisin,  Kimmo Huotelin             

Ei kommentteja: