keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Rahulaan toivotaan pikavuoropysäkkiä

Rahulassa halutaan parantaa liikenneyhteyksiä

Mikkelin Rahulassa toimii aktiivinen taajamakoulu ja tiivis kyläyhteisö.  Rahulassa  5-tien, Kokkosenlahden tien  ja Rahulantien risteyksen tuntumassa on tällä hetkellä vain vakiovuoropysäkki. Tähän asiaan toivoisimme muutosta pikavuoropysäkiksi.  Pikavuoropysäkin tarve korostuu erityisesti iltapäivisin, jolloin viimeinen vakiovuoro Mikkelistä Rahulaan lähtee kaupungista jo klo 16.20, tämän jälkeen Rahulan ohi kulkee vain pikavuoroja. Koulupäivät Rahulassa päättyvät klo 13.30 ja ensimmäinen bussi kaupunkiin päin kulkee Rahulan ohi n. klo 15.30. Tämä rajoittaa merkittävästi koululta kaupunkiin kulkua, niin harrastusten kuin työmatkojenkin osalta.
Lähimmät pikavuoropysäkit ovat Visulahdessa (6,6 km päässä) sekä Koskentaipaleessa (6,4 km päässä), joten Rahulan asukkaille niistä ei ole hyötyä.  Ely-keskuksen tavoitteena on hyvällä  pysäkkisuunnittelulla lisätä linja-autoliikenteen houkuttelevuutta. Taloudellisesti pikavuoropysäkin perustaminen ei tulisi kalliiksi, kun vakiovuoropysäkit ovat jo olemassa.  Näin pysäkkijärjestelyt olisivat turvallisia ja liikenteellisesti sujuvia, koska käytettäisiin jo olemassa olevia rakenteita, eikä erikseen tulisi kunnossapitokustannuksiakaan.
Rahulan olemassa olevaa pysäkkiä pidetään valtakunnallisestikin tärkeänä pysäkkinä. Muun muassa Matkapoikien verkosto on huomioinut Rahulan keskuksena, jossa kannattaa pysähtyä ja ottaa kyytiin matkustavia asiakkaita. Pikavuoropysäkin saaminen vilkastuttaisi edelleen liikkumista ja mahdollistaisi joukkoliikennevälineiden käytön niin vakio- kuin pikavuorojenkin osalta.
Koska risteykseen on olemassa vahvistettu korjaussuunnitelma, täydentäisi pikavuoropysäkki liikennejärjestelyjen toimivuutta.  Suunnitelman mukaiset toimenpiteet on tarkoitus toteuttaa ennen valtatien 5 parantamista uudessa maastokäytävässä välillä Visulahti -Nuutilanmäki .

Juha Anttonen                                                                                      Aki Hyötyläinen
puheenjohtaja                                                                                      puheenjohtaja
Rahulan koulun neuvottelukunta                    Vanhempainyhdistys ITU ry.

Antti Kajakoski                                                         Marjukka Lautiainen
puheenjohtaja                                                                                      puheenjohtaja
Rahulan kylätoimikunta/Nons ry                      Rahulan seudun maa- ja kotitalousseura

Katariina Vilén
rehtori
Rahulan kouluEi kommentteja: