torstai 25. syyskuuta 2014

Oppilaiden kannanotto koulun lakkauttamisasiaan

RAHULAN KOULU ON VIIHTYISÄ JA TURVALLINENRahulan, Olkkolan ja Pellosniemen koulut ovat lakkautusuhassa. Mielestämme Rahulaa tai kahta muutakaan koulua ei saisi lakkauttaa.
Rahulan koulu on hyvin vanha sillä se perustettiin vuonna 1917. Kouluhan on periaatteessa yhtä vanha kuin Suomi ja mielestämme se on hyvin arvokasta.
Jos Rahulan koulu lakkautettaisiin, sen kaikki noin 55 oppilasta siirrettäisiin Sairilaan, jossa on jo lähemmäs 120 oppilasta. Mielestämme asia on erittäin huono, koska silloin esimerkiksi koulukyytien kustannukset nousisivat. Nykyisin kaikki oppilaat eivät tarvitse kyyditystä, koska koulu on lähellä.                       Rahulassa on 30min välitunnit joten emme halua neljää 15 minuutin välituntia, koska kaksi isoa välituntia on parempi. Sairilassa ei ole niin hyvää pihaakaan, koska siellä on erikseen ylä- ja alapiha. Alapihan jalkapallokentälle pääsee vasta neljännellä luokalla. Rahulassa taas kaikki pääsevät pelaamaan jalkapalloa, koska koko piha on kaikkien käytössä. Rahulassa on myös metsäalue, johon voi tehdä majoja.            Rahulan koulua on vasta vähän aikaa sitten remontoitu ja koulu tuntuu meistä hyväkuntoiselta.  Ihmettelemme, miksi se sitten lakkautettaisiin? Tulisiko siitä todella säästöä?


Rahulan koulun oppilaiden puolestaArttu Loukianen 6lkHilja Kauppinen 6lk Emmi Lappalainen 5lkElsa Valjakka 6lk

Ei kommentteja: