sunnuntai 31. elokuuta 2014

SYYSKUUN TIEDOTE

SYYSKUUN TIEDOTE

Lämmin kiitos vielä kaikille vanhempainillassa mukana olleille. Olemme saaneet koululle/kylälle paljon uusia vanhempia ja yhteiselle tekemiselle on selkeästi tarvetta.   Sovimme, että toteutamme Wilmassa heti syyskuun alussa tarkentavan KYSELYN  koskien oppilaiden lupa- ja kieltoasioita. Käythän vastaamassa Kyselyt-kohdassa.
Valitsimme koululle uuden neuvottelukunnan vuosille 2014-2017.
Neuvottelukuntien tehtävänä on:
‑ toimia yhteistyölinkkinä työelämään ja tässä tarkoituksessa tuoda oppilaitoksen opetustyöhön ja opetussuunnitelmiin työelämän näkemykset ja kannanotot.
- toimia koulun ja kodin välisen yhteistyön edistäjänä ja osallistua koulun kehittämistyöhön.
- antaa koulun/oppilaitoksen toimintaan liittyviä lausuntoja ja tehdä esityksiä.

Rahulan koulun Neuvottelukunta 2014-2017:
1.      jäsen Kati Heikkinen, varajäsen Katja Valjakka
2.      jäsen Typy Reponen, varajäsen Heli Torniainen
3.      jäsen Katja Lavikainen, varajäsen Annukka Kiiskinen
4.      jäsen Sini Tuunainen, varajäsen Aki Hyötyläinen
5.      jäsen Mikko Kankainen, varajäsen Timo Kauppinen
6.      jäsen Juha Anttonen, varajäsen Teemu Parkkinen
7.      jäsen Katja Hämäläinen, varajäsen Hanna Hyvärinen
8.      opettajajäsen Satu Aalto, varajäsen Anne Kumlin
9.      henkilökunnan edustaja Eija Häkkinen
10.  asiantuntijajäsen Katariina Vilén


Vietämme parhaillaan Täydellisen liikuntakuukauden toista viikkoa. Täydellisen liikuntakuukauden ideana on toteuttaa koululuokissa neljä erilaista liikuntaviikkoa. Tavoitteena on kokeilun omainen toiminta ilman liiallista suunnittelua. Kokeiluideat kirjataan nettiin, jolloin luokat voivat seurata ja kokeilla myös muiden koulujen ideoita. Seuraa kokeiluja tai laita omia: www.liikkuvamikkeli.fi.

 Viikkojen ideointi/teemat:
  1. vko oppilaiden suunnittelema viikko
  2. vko toiminnallinen viikko
  3. vko opettajan suunnittelema viikko
  4. vko perhe/luontoliikunta, huoltajien suunnittelema viikko

Keräsimme vanhempainillassa ideoita vanhempien viikolle (4. vko). Samoin ideoimme koulun ja kodin välistä yhteistyötä ja marraskuussa tulevaa isien iltaa. Löydät ideariihien tuotokset koulun blogista. Jos et päässyt osallistumaan iltaan, voit laittaa ideoitasi suoraan minulle sähköpostilla.

Omega ry järjestää koulullamme 4.9. koulutyöpajoja. Teemana on ihmisoikeusjulistus ja lasten oikeudet.
5.syyskuuta ekaluokkalaiset pääsevät vierailemaan Studio Wäkewässä. Oppilaat tutustuvat Eurepean Horizons 2014 nykytaidenäyttelyyn sekä työstävät oman tuotoksen.
Maaseudun lasten ja nuoret Road Show- tapahtuma on koululla 9.9.2014 koulupäivän aikana.  Päivän aikana kerätään oppilaiden ideoita asuinalueen kehittämiseen 4H:n järjestämällä toivomuspuurastilla. Muita rasteja ovat talutusratsastu (ITU), koiranäytös, luonto- ja riistapolku (EräÄssät), yrttien tunnistusrasti ja laserammunta (Heikkilän yrttitila). Maaseutuparlamentin tavoitteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus vaikuttaa maaseudun kehittämiseen sekä herättää luottamus aikuisiin päätöksen tekijöihin. Konkreettisena tavoitteena on synnyttää lasten ja nuorten ideoiden pohjalta oikeita hankkeita, joihin alueen aktiiviset toimijat voisivat hakea rahoitusta Maaseuturahaston kautta. Maaseutuparlamentti huipentuu 20. marraskuuta Anttolanhovissa käytävään lopputapahtumaan. Koululta pääsee neljä oppilasta edustamaan kouluamme opettajan kanssa. Lisää asiasta: www.maaseutukuriiri.fi
Muutamme ruokailua siten, että oppilaat saavat itse ottaa ruoka-annoksensa. Malliannos on esillä päivittäin. Henkilökunta valvoo, että kaikkea ruokaa otetaan ja se myös pyritään syömään.
Perjantaina 19.9. vietämme Kodin ja koulun päivää. Tuolloin koulun ovet ovat auki ja olette tervetulleita seuraamaan kouluarkeamme. Myös sukulaiset, ystävät, kummit ja kyläläiset ovat tervetulleita!

Toiminnallisin terveisin,
Katariina


Ei kommentteja: