sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Marraskuussa tapahtuu



Syksy kukkasen syö,maan martaaksi lyö.
Syksyn loppuvaihe ennen ensilumia on synkkää aikaa, mutta mielekäs tekeminen voi auttaa asiaa. Tässä kuussa tapahtuukin koulussa monenlaista.
Opettajien lomautukset jatkuvat:
10.11. Sanna, vastuuopettajana Katariina
14.11. Päivi, vastuuopettajana Minna
18.11. Minna, vastuuopettajana Päivi
Koulullamme on TET-harjoittelijoita 1-2 luokalla; ensimmäisellä viikolla on edelleen Emma Happonen ja viimeisellä viikolla Anna Pulkkinen.
Ensimmäinen kouluviikko 3.-7.11. sujuu liikunnallisesti Vipinää välkälle- tempauksen innoittamana. Luokkien seinille on laitettu runsaasti vanhojen sekä uusien piha- ja juoksuleikkien ohjeita. Pyrkimyksenä on, että kaikki koulun oppilaat liikkuvat joka välitunti viikon ajan. Torstaina 6.11. osallistumme ME-yritykseen satojen muiden koulujen kanssa. Tällöin Suomessa tulisi liikkua yhtäaikaa mahdollisimman moni oppilas.
Seurakunta tuo koko koulullemme ke 5.11. esityksen Taika Petteri. Taikatemppujen ja vatsastapuhumisen keinoin käsitellään koulukiusaamista.
Katariina on koulutuksessa 6.-7.11. Sijasena toimii Merja Vaittinen.
Perjantaina 7.11. 5.-6. luokkalaiset saavat raittiuskasvatusta klo 9.00-10.00 (Raittiuden ystävät).
Mikkelin kaupungin peruskouluissa aletaan toteuttamaan kulttuuripolkua, joka takaa kaikille Mikkelin kaupungin peruskoululaisille tasavertaiset mahdollisuudet tutustua kulttuuripalveluihin kaupungissa. Polku linkitetään opetussuunnitelmaan. Polku aloitetaan 1-4 ja 9 luokkalaisille 2008-2009. 5-8 luokkalaiset tulevat vaiheittain mukaan 2010 eteenpäin. Polku ei sulje pois koulujen omasuunnitelmia kulttuurivierailuja tai tapahtumia. Kulttuuripolulle tulee omat nettisivut ja jokaiselle oppilaalle tulee oma “kulttuuripolkukirja”.
Ensimmäinen kulttuuripolun tapahtuma on Amurin-konsertti ma 10.11. 1.-2. luokkalaisille Naisvuoritalolla klo 9.00-9.45.
Koululääkäri Jukka Ollikainen on koululamme ke 12.11. Muistattehan komasluokkalaisten huoltajat lääkärintarkastukset. Huoltajien mukanaolo olisi suotavaa.

Tunnelmallista syksynjatkoa, Katariina

Ei kommentteja: