torstai 30. lokakuuta 2014

MARRASKUUN TIEDOTE

MARRASKUUN TIEDOTE

Elämme liiankin jännittäviä aikoja, sillä koulumme kohtalo ratkeaa 10.11. pidettävässä kaupunginvaltuuston kokouksessa. Sitä ennen 3.11. kaupunginhallitus käsittelee vielä asiaa. Mielestäni olette, tehneet hyvää ja laadukasta työtä koulumme puolesta tässä äärimmäisen lyhyessä ajassa. Lämmin kiitos siitä teille kaikille!
Täällä koulussa olemme pyrkineet elämään niin normaalia kouluarkea kuin mahdollista. ProKoulussa olemme käynnistäneet kakkosvaiheen, jossa kasvatustavoitteemme (Toisen kunnioittaminen, Vastuullisuus ja Innostun ja innostan) viedään käytännön tasolle. Heti koulun alettua ohjeistimme koulun käytävillä liikkumisen ja olemisen.  Nyt syysloman jälkeen kiinnitämme huomiota välituntien sujumiseen. Erityisesti kiistatilanteiden selvittelyyn on oppilaille annettu ”työkaluja”. Myös peleistä pyrimme kitkemään turhat suunsoitot ja jälkipelit.  Toivoisinkin, että Reilun pelin henkeen kiinnitettäisiin huomiota myös kotona.
Isien ilta järjestetään Rahula-salissa 5.11. klo 18.00. Tule mukaan pelaamaan hauskaa istumalentopalloa ja paistamaan makkaraa nuotiolla. Ilmoittautuminen Wilman kautta Tomille.
Terveydenhoitaja koululla 6.11.
Vietämme koulussa nenäpäivää 7.11. Oppilaskunta on suunnitellut päivälle hauskaa ohjelmaa kerättyjen toiveiden pohjalta. Koululla myynnissä olevat nenäpäivän nenät maksavat 2e. Jokainen oppilas tekee kotitöitä nenärahan eteen. Nenäpäivän nenien lisäksi koko koulun väki pukeutuu naamiaisasuihin. Aamunavauksen jälkeen aloitamme toimintapisteiden merkeissä ja päivän kruunaa jalkapallopeli oppilaat vs henkilökunta. Tällä kertaa emme järjestä nenien lisäksi muuta rahankeruuta, mutta oppilaiden suuresta toiveesta päivään saa ottaa omia herkkuja rajoitetusti mukaan. Sallittua on ottaa enintään 0,5l juomaa ja 200g jotain herkkua.
Mikkelin kaupungin kulttuuripolku järjestää 6.-luokkalaisille MyFilm-työpajan. Ohjaaja Helinä Juurinen tulee koululle ohjaamaan pajan, jossa oppilaat kokevat pienoiselokuvan kaaren ideasta ensi-iltaan. Rahulan koululla työpaja järjestetään 12.11.
Itu järjestää oppilaille pikkujoulukekkerit pe 14.11. klo 18.00-20.00. Huom. aiemmin ilmoitettu ilta tapahtumalle oli lauantai. Totesimme, että perjantai on kuitenkin parempi päivä tapahtumalle.  Lisää huoltajia kaivataan mukaan talkoisiin järjestämään perinteistä lastentapahtumaa! Tarkempaa tiedottamista asiasta on vielä luvassa.
 Metsäsairila Oy:n jäteneuvoja Anne Laitinen tulee ke 19.11.kertomaan luokillemme jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä. Oppilaat pääsevät myös itse lajittelemaan oikeita jätteitä.
Lasten ja nuorten maaseutuparlamentti pidetään Anttolan Hovissa 20.11. Kouluamme lähtevät edustamaan Satu-opettajan kanssa Eelis V, Alina, Jonne ja Leevi T. Koulut esittelevät RoadShow-päivinä syntyneet toiveet muille kouluille. Seuraamme koululla tapahtumaa suorana netin kautta.
Uinnit 27.11. 1-3 lk 9-9.45 ja 4-6 lk 10-10.45.
Katariina, Tomi ja Satu


Ei kommentteja: