perjantai 21. helmikuuta 2014

MAALISKUUN TIEDOTE

MAALISKUUN TIEDOT


Toivottavasti aurinko pilkistelee laskiaistiistaina 4.3. kun lähdemme viettämään koko koulun yhteistä Tornimäki-päivää.
Muistakaa pukeutua riittävän lämpimästi. Kaikki vanhemmat otamme ilolla mukaan rinnepoliisin valtuuksin. Mitä enemmän mukana on aikuisia, sitä turvallisemmin pystymme toimimaan.
Opeparkki on samana päivänä klo 13.30-14.00. Tervetuloa!

Sunnuntaina 9.3. on NoNs - Rahulan kylätoimikunta järjestämä Talviulkoilupäivän Rahulan koululla alkaen  klo 10. Kaikki joukolla ulkoilemaan!

Terveydenhoitaja on koululla ke 12.3. ja  OHR-kokous (=oppilashuolenpidonkokous) on koululla 18.3. alkaen klo 13.45.

Keskiviikkona 13.3. Sami Funce tulee esittelemään oppilaillemme valokuvanäyttelyä ”Myrskyn silmässä” klo 10.30.  Nuorisohanke Myrsky julkistettiin Kulttuurirahaston vuosijuhlassa 27.2.2008. MYRSKY oli Suomen Kulttuurirahaston suurhanke, näyttelyn kuvat ovat Etelä-Savon alueella olleista projekteista. Etelä-Savo olikin yksi aktiivisimmista tässä hankkeessa koko Suomessa. Näyttelyn kuvat on otettu lähinnä Mikkelissä ja Pieksämäellä.
Projektit olivat nuorisolle, erityisesti "katveeseen" jääville suunnattuja kulttuuri- ja teatteri-projekteja, muun muassa tyttöteatteri, poikateatteri, mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten teatteri- ja muutkin projektit olivat osana hanketta.
Erityistä huomiota kiinnitettiin syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin, jolla tai jonka lähipiirissä on päihde- tai mielenterveysongelmia, väkivaltaisuutta tai rikollisuutta, koulukiusattuja, arkoja tai vetäytyviä nuoria. Myös vähemmistöön kuuluvia, vammaisia, erityistarpeita omaavia maahanmuuttaja tai huostaan otettuja nuoria, mutta myös muille nuorille projektit olivat avoinna.

Näyttelyn kuvat ovat otettu eri projekteista vuosilta 2008-2011 ja kuvia näyttelyyn on olemassa n. 40. Näyttely on ollut - ja tulee myös lähitulevaisuudessa olemaan - esillä eri paikoissa laajempanakin näyttelynä: mm. Mikkelissä, Juvalla, Pieksämäellä ja Savonlinnassa.
Samana iltana 13.3. on vanhempainilta klo 18.00. Aiheena on mikkeliläisten lasten ja nuorten hyvinvointi. Paikalla on uusi koulukuraattorimme Sari Haikarainen sekä kouluterveydenhoitaja Virve Viskari. Mietimme myös koulumme tulevia kasvatustavoitteita. Virallinen kutsu ja ennakkoilmoittautumisohjeet tulevat myöhemmin. Kaikki joukolla mukaan yhteisten asioiden äärelle.

Koulukuvaus on SIIRTYNYT perjantaille 11.4.

Oman koulutyön itsearviointia suoritamme viikolla 13. Oppilaat ja opettaja arvioivat koululla kevätlukukauden alkupuolta, jonka jälkeen arvioinnin loppuosa täytetään kotona.

Tiistaina 18.3. koulumme kuudesluokkalaiset lähtevät antamaan tietoteknistä tukea Mikael-koulun oppilaille klo 8.30-12.00.

Koulujenväliset hiihtokilpailut vapaalla hiihtotyylillä on 19.3. Rantakylässä.  Emme pidä varsinaisia karsintakilpailuja kisaan, vaan matkaan pääsee entisillä näytöillä. Järjestämme koulun kisojen tilalle jotakin muuta ulkokisailua.

Lomaterveisin, KatariinaEi kommentteja: