sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

HUHTIKUUN TIEDOTE


HUHTIKUUN TIEDOTE


”Liikunnalla on valtava vaikutus lapsen terveyteen ja hyvinvointiin. Sen avulla opitaan motoriset perustaidot, pystytään terveinä ja jaksetaan touhuta aamusta iltaan. Liikunta rakentaa itsetuntoa ja auttaa myös oppimaan: se parantaa keskittymiskykyä sekä kehittää ajatus- ja muistitoimintoja. Alakoululainen tarvitsee liikuntaa vähintään kaksi tuntia päivässä.” (Nuori Suomi)

Talviliikuntapisteiden keräily luokissa on lopetettu ja useamman oppilaan kohdalla tämä tavoite toteutui. Jatkammekin liikunnallisissa merkeissä myös loppukevään.

Maanantaina 2.4. lähdemme katsomaan Mikkelin luistelijoiden kevätnäytöksen; Pinokkion Mikkelin jäähalliin. Matkan kustantaa koulumme vanhempainyhdistys ITU. Matkaan voi varat 3€ kanttiinirahaa.

Tiistaina 3.4. pelaamme koulullamme lentopalloa Kuosmalan koulua (Juva) vastaan.

Keskiviikkona 4.4. seurakunta tulee pitämään pääsiäishartauden Rahula-salissa klo 8.30-9.15. Tervetuloa kaikki paikalle pääsevät mukaan!

Torstaina 5.4. 6.-luokkalaiset pääsevät tekemään elokuvaa Sairilan koululla. Elokuvapajat kuuluvat Mikkelin Kulttuuripolkuun ja ohjaajana toimii Kaija Juurikkala.

Pääsiäislomaa vietämme 6.-9.4.2012.

Koulumme osallistuu Liikuntaseikkailuun maapallon ympäri 10.-29.4.2012. Liikuntaseikkailu on koko luokan yhteinen juttu, jossa oppilaat eivät kilpaile toisiaan vastaan. Uskomme, että luokan yhteinen into tempaa mukaansa nekin lapset, joille liikkuminen ei ole ihan jokapäiväistä.

Liikuntaseikkailussa jokainen oppilas seuraa omaa liikkumistaan liikuntakortin avulla kolme viikkoa. Päivittäinen liikunta-annos (tavoite 2 tuntia) kertyy pienistä pätkistä pitkin päivää.
Korttiin pohditaan myös millainen liikkuminen tuottaa iloa- onhan se kaikkein tärkein motiivi liikkumiseen.!

Viikolla 16 (16.-22.4)  seurataan päivittäisten aterioiden ja välipalojen määrää merkitsemällä ne liikuntakorttiin.

Tiistaina 17.4. pidämme koulussa Kaikki liikkuu-päivän. Tempaus järjestetään välituntien aikana.

Kampanjamateriaalin mukana on lasten vanhemmille tarkoitettu Sydän sykkimään- vihkonen. Vihkonen sisältää infoa liikkumisesta, ravinnosta ja levosta sekä AIKUISTEN LIIKUNTAKORTIN.  Aikuinen voi kerätä liikuntakorttiinsa rasteja viikon ajan. Rasteja kertyy sekä perheen yhteisestä että omasta liikunnasta.
















Vanhempainillassa (8.3.) päätimme, että kokeilemme PELITÖNTÄ VIIKKOA koko koulussa viikolla 17. (23.-29.4.). Kiellossa olisi siis kaikki elektroniset pelit ja vempaimet, mutta lauta- ja muut seurapelit olisivat jopa suositeltavia. Toivottavasti myöskään TV:n katseluaika ei lisäänny viikon aikana, vaan Liikuntaseikkailu ja hyvät kevätsäät innoittavat lisäämään ulkona liikkumista. Tämä viikko olisikin oivallinen vanhempien liikuntakorttiviikko. Kummalla on viikon jälkeen enemmän rasteja: lapsella vai aikuisella?

Maanantaina 23.4. koulumme oppilastoimikunnan edustajat Aada (4.lk) ja Antti (6.lk) osallistuvat Mikkelin kaupungin Lasten parlamenttiin.Aiheena sielläkin liikuntapaikkojen ja -olosuhteiden kehittäminen lapsilähtöisesti.

Perjantaina 27.4. pidämme pihansiivoustalkoot, joten pukeutuminen sen mukaan. Omat haravat ja suojahanskat mukaan! Pelaamme päivän aikana myös henkilökunta vastaan oppilaat jalkapallo-ottelun.

Maanantai 30.4. on vapaapäivä.

Vapun jälkeen 2.-4.5. järjestämme koko koulun yhteisen PYÖRÄILYVIIKON. Oppilaat voivat tuoda oman polkupyöränsä ja kypäränsä kouluun. Muistattehan huoltaa polkupyörät ajokuntoon ennen sitä. Pyörät voi jättää koululle, mutta lukot on syytä olla kunnossa.

Aurinkoista pääsiäistä ja kevättä kaikille!


t. Katariina















Ei kommentteja: