torstai 26. huhtikuuta 2012

5.lk. Mikkelin kotiseuturetkellä

Kävimme Mikkelin kotiseuturetkellä. Päämajamuseota ja Viestikeskus Lokkia meille esitteli vaaleatukkainen nainen, Merja. Tutustuimme Päämajamuseossa muun muassa Mannerheimin historiaan. Saimme nähdä hänen entisen työhuoneensa, pienoismalleja, entisaikaisia työkaluja yms. Eräässä museon pienoismallissa näkyi historialliset pommitusalueet Mikkelissä, kun Venäjä hyökkäsi kaupunkiin.

Lokissa näimme Mannerheimin suojapaikan, jossa hän ei kuitenkaan suostunut yöpymään ja saimme kuulla viestikeskuksen toiminnasta.

Päämajamuseossa ja Lokissa käymisen jälkeen lähdimme kaupunkikierrokselle bussilla. Bussissa istuimme, teimme muistiinpanoja ja kuuntelimme kun eräs mies kertoi Mikkelistä, sen rakennuksista ja niiden historioista. Oli mielenkiintoista kuulla kaikkea, mitä ei ennen tiennytkään. Saimme kuulla mm. että Hänskin nimi tulee siitä, että kun postimies Hänninen talvipakkasella kohtasi sudet, eikä saanut jäätynyttä puukkoa tupesta irti, joten sai surmansa nykyisen Hänskin kohdalla.. Kävimme myös Mikkelin maaseutukirkon hautausmaalla, jossa näimme mm. sankarihaudat ja Donin kasakoiden haudat. Pienen hautausmaaretken jälkeen palasimme takaisin bussiin, ja matkustimme koululle, jossa meitä odottivat lämpimät puurolautaset. Olipa mukava retki. :)

Ei kommentteja: