perjantai 14. tammikuuta 2011

MITÄ VAIKUTUKSIA TYÖVOIMALLA ON MIKKELIN ASEMAAN JA VETOVOIMAAN? MITEN LUODAAN VETOVOIMAINEN MIKKELI?
Valtiotieteen tohtori Timo Aro luennoi torstaina 27.1.2011 klo 16.30-18.00 aiheesta
TYÖVOIMA
HUOM. PAIKKA! Etelä-Savon ammattiopiston auditorio, Otavankatu 4, Mikkeli
Valtiotieteen tohtori Timo Aro pohtii luennossaan, millainen Mikkelin asema ja vetovoima on kaupunkien välisessä kilpailussa tulevina vuosina. Luento sisältää:
· arvion alue- ja väestönkehityksen kuvasta 2010-luvulla ja sen asettamista haasteista Mikkelille
· analyysin Mikkelin demografisesta eli väestöllisestä kilpailukyvyn nykytilasta
· Mikkeliin muuttavan tulomuuttajan profiloinnin
· tiekartan vetovoimaiselle Mikkelille vuodeksi 2020
Taustaa:
Timo Aro on valtiotieteen tohtori Turun yliopistosta. Hänen opinnäytteensä liittyvät maan sisäiseen muuttoliikkeeseen. Nykyiset tutkimusintressit liittyvät ensisijaisesti alue- ja väestönkehitykseen liittyviin kysymyksiin. Timo Aro toimii tällä hetkellä Porin kaupungin kehittämispäällikkönä.
Mikkeli 2020-luentosarja jäsentää elinvoimaisuuden lähteitä ja luotaa osallistujia inspiroivien tulevaisuuden kuvien äärelle. Luentosarja on osa Mikkelin kaupungin elinvoima- ja kilpailukykystrategiaa, jossa Mikkeli tähyää modernin palvelun keskukseksi Saimaan rannalla. Mikkelin elinvoiman lähteitä haetaan osaamisen kärjistä – turvallisuudesta, palveluista, sähköisestä muistista, ympäristöstä ja energiasta. Tavoitteena on, että Mikkelissä toimii vuonna 2020 moderni yritysten kehitys- ja palvelujärjestelmä, maan-käyttö ja kaavoitus toimivat notkeasti ja Mikkeli on edelläkävijä turvallisuudessa sekä ympäristö- ja energia-taloudellisissa ratkaisuissa. Tulevaisuuden Mikkeli tunnetaan palveluista ja palvelukulttuuristaan. Ympäröivä luonto tuo vetovoimaa ja luo kasvua.
Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Ei kommentteja: