tiistai 9. marraskuuta 2010

Uusi tupakkalain muutos tuli voimaan 1.10.2010

Tupakkalain muutos 2010
Tupakkalain muutos tuli voimaan 1.10.2010. Lain tavoitteena on tupakkatuotteiden käytön vähittäinen loppuminen.
Tarkoituksena on vähentää lasten ja nuorten tupakoinnin aloittamisen edellytyksiä ja rajoittaa tupakointia heidän kasvuympäristössään.
Tupakkatuotteiden esilläpitoa ja saatavuutta lasten ja nuorten arkielämän piirissä rajoitetaan. Tupakointikielto laajeni koskemaan lasten ja nuorten ympäristöä esimerkiksi päiväkotien ja koulujen lähellä.
Tupakkalaissa kielletään1) tupakkatuotteiden esilläpito vähittäismyyntipaikoissa (ei koske tupakkakauppaa, josta tuotteita ei saa näkyä ulkopuolelle); 2) tupakkatuotteiden luovutus, maahantuonti ja hallussapito 18 vuotta nuoremmilta; 3) tupakkatuotteiden myynti mm. päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ja niiden ulkoalueilla;4) suussa käytettävän tupakan maahantuonti, myynti ja muu luovuttaminen (maahantuonti sallitaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön matkatavarana 30 rasiaa);5) tupakkatuotteiden vähittäismyynti automaateista (4 vuoden siirtymäaika) ja6) tupakkasponsorointi. Lisäksi tupakkatuotteiden myyjän tulee olla 18 vuotta täyttänyt, tupakointikieltoja laajennetaan koskemaan lasten ja nuorten käytössä olevia tiloja, asuinkiinteistöjen yhteisiä tiloja, ulkotiloissa järjestettäviä tilaisuuksia ja hotelleja. Lääkelakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että nikotiinivalmisteita voitaisiin myydä myös ravitsemisliikkeissä
Esilläpito

Ei kommentteja: