sunnuntai 21. syyskuuta 2008
Maukasta syksyä !
Syksy on omena-aikaa ja kokeilepa vaikka tätä suussasulavaa kauraomenapaistosta. Maun kruunaa täyteläinen itse tehty vaniljakastike.
Kauraomenapaistos
4 isoa omenaa
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
- Pese ja kuori omenat
- Pieni omenat lohkoiksi ja laita ne vuokaan
- Ripottele kaneli ja fariinisokeri omenalohkojen päälle
- Sulata margariini, ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet
- Lisää seos omenalohkojen päälle
- Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia
- Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa
Vaniljakastike:
4 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Vaniljakastiketta varten sekoita kattilassa kylminäkeskenään maito, muna ja perunajauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Ota kattila pois levyltä, jäähdytä ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla.
Tarjoa kastike haalean omenakaurapaistoksen kanssa.
Tässä muutama valokuva syksyn piristykseksi vaikka niille, jotka eivät ehtineet viikonloppuna ulkoilemaan. t. Katariina
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti