torstai 13. maaliskuuta 2014

Lumikki ja seitsemän kääpiötä ; teatteria 3. luokkalaisille

KULTTUURIPOLKU

TEATTERIA 3. LUOKKALAISILLE

Mikkeliläiset 3.luokan oppilaat pääsevät tutustumaan teatteriin Vekkuliteatterin, Mikkelin musiikkiopiston, Mikkelin kansalaisopiston sekä Mikkelin teatterin yhteistuotantona toteutettavan Lumikki ja 7 kääpiötä -näytelmän myötä. 
Rahula pääsee seuraamaan  näytöstä maanantaina 7.4. 
Lähdemme koululta klo 9.30 ja palaamme koululle 12.00. 
Lisätietoja näytelmästä Mikkelin Teatterin sivuilla osoitteessa: http://www.mikkelinteatteri.fi/fi/page/87
Lumikki ja 7 kääpiötä -näytelmän yhteydessä luokat voivat halutessaan tutustua näytelmää ennen tai sen jälkeen Grimmin veljesten klassikkosatuun, sen hahmoihin ja tapahtumiin. Oppilaiden kanssa voi luoda henkilökuvat esimerkiksi sadun kääpiöistä: millainen henkilö on Unelias? Mistä asioista hän tykkää, missä asuu, mitä tekee? Entäpä millaiselta Unelias voisi näyttää? Tai voisiko oppilaiden kanssa kirjoittaa ihan oman sadun?
Vierailut ovat osa Mikkelin kulttuuri- ja koulutuspalveluiden poikkihallinnollista Kulttuuripolku-projektia, jonka tiimoilta jokainen mikkeliläinen 1.-9.luokkalainen pääsee tutustumaan erilaisiin kulttuuri- ja taidesisältöihin.
▪ Mikkelin Kulttuuripolun Internet-sivut: http://www.mikkelinkulttuuripolku.fi/
Mikkelin opetussuunnitelman eheyttäviä aihekokonaisuuksia ajatellen tämän Kulttuuripolku-osion yhteydessä voi ikäluokan huomioiden käsitellä teatterin
-          vaikuttamiskeinoja
-          henkilökohtaista ja yhteisöllistä merkitystä
sekä
-          havainnointia ja tulkintaa
-          estetiikkaa ja etiikkaa
-          työllistymistä
ja
-          aikaa ja paikkaa koskevia kysymyksiä.

Taiteen ja kulttuurin avulla pystytään käsittelemään kattavasti ja monipuolisesti yksilöön ja yhteisöön sekä ihmiseen, ympäristöön ja kulttuuriin liittyviä teemoja. 

Ei kommentteja: