1.-2. luokkalaiset leipoivat perjantaina Runebergin torttuja koko koulun väelle. Reippaat leipurimme loihtivat todella herkullisia torttuja! Näitä kannattaa kokeilla myös kotona. Tässä maukas ja helppo resepti:
Runebergin tortut
30 - 60 min
Ainekset n.25 kpl
2 dl korppujauhoja
2 dl (n. 110 g) kaurakeksiä, jauhettuna
200 g leivontamargariinia tai voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl kermaa
Pinnalle
vadelmahilloa
Tomusokerikuorrutus
Vaihe 1
Jauha keksit hienoksi
monitoimikoneella. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi
kerrallaan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää
jauhoseos taikinaan koneen käydessä puolella nopeudella. Lisää keksimurut,
korppujauhot ja kerma. Sekoita, mutta vältä turhaa sekoittamista.
Vaihe 2
Valitse mieluimmin ainakin 1/2 dl:n vetoisia, mahdollisimman
jäykkiä ja korkeareunaisia paperi- tai alumiinivuokia. Voitele alumiinivuoat
huolellisesti. Jätä vuoat hiukan vajaiksi ja paina jokaisen keskelle syvennys
jauhotetulla sormella. ( Pane jokaiseen koloon noin 1/2 tl vadelmahilloa.) Lado
vuoat pellille harvaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 13 - 15
minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vaihe 3
Koristele tortut vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti