tiistai 29. marraskuuta 2011

Neljäsluokkalaiset juhlistavat itsenäisyyspäivää Mikaelissa

Neljäsluokkalaiset juhlistavat itsenäisyyspäivää Mikaelissa
Vuosittain toteutettava, kaikille mikkeliläisille 4.luokkalaisille suunnattu itsenäisyyspäivän juhla järjestetään tänä vuonna perjantaina 2.12.2011. Juhla järjestetään tuttuun tapaan konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa. Itsenäisyyspäivän juhla on osa Mikkelin kulttuuri- ja koulutuspalveluiden yhteistä Kulttuuripolku -projektia. Tilaisuuden tavoitteena on paitsi juhlistaa itsenäistä Suomea, myös opettaa 4.luokkalaisille juhlakäyttäytymistä sekä esitysten asianmukaista seuraamista. Tämän lisäksi oppilaat pääsevät samalla tutustumaan Mikaelin tiloihin. Itsenäisyyspäivän juhla on monelle neljäsluokkalaiselle hienoine juhlapukeutumisineen syksyn kohokohta.

Kaupunginjohtaja Kimmo Mikander sekä koulutusjohtaja Seija Manninen ottavat juhlavieraat vastaan kättelemällä. Kaupunginjohtajan tervetulotoivotuksen jälkeen siirrytään seuraamaan saliohjelmaa Martti Talvela –saliin, jossa päästään nauttimaan tällä kertaa muun muassa sirkuksesta. Saliohjelman päätyttyä juhlalliseen Maamme –yhteislauluun, on vuorossa buffet –ruokailu, jonka jälkeen löysätään kravaatit ja testataan tanssiaskelia Mikaelin yläaulaan rakentuvassa discossa.

Kulttuuripolku starttasi Mikkelissä vuoden 2008 lopulla. Lukuvuonna 2010-2011 mukana olivat ensimmäistä kertaa kaikki vuosiluokat 1-9. Kulttuuripolku mahdollistaa kaikille peruskoulujen oppilaille tasavertaiset mahdollisuudet tutustua ja päästä osalliseksi kulttuuripalveluihin kaupungissa asuinpaikasta ja koulunkoosta riippumatta. Kulttuuripolku hyödyntää jo olemassa olevat hyvät kulttuurikäytänteet ja lisää niitä sinne missä niitä ei vielä ole. Käytännössä kulttuuripolun kautta jokainen peruskoululainen käy joka vuosi jossakin kulttuurilaitoksessa tai pääsee muuten osalliseksi taiteen ja kulttuurin kenttään. Kulttuuripolku on integroitu osaksi koulujen opetussuunnitelmien mukaista toimintaa.



Kulttuuripolkuterveisin
Susanna Latvala
kulttuurituottaja
Mikkelin kaupunki
Sivistystoimi / Kulttuuripalvelut

Maaherrankatu 9-11
50100 Mikkeli
050/311 7204
www.mikkeli.fi

Ei kommentteja: