sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

"Turvallinen koulupäivä alkaa jo ennen oppitunteja"


'Tällä otsikolla uutisoi Länsi-Savo oppilaskuntien kouluturvallisuuteen liittyvää vaikuttamistilaisuuta Itä-Suomen aluehallintovirastossa pe 18.3.
Oppilaat saivat kertoa omia ideoitaan kouluturvallisuuden lisäämisestä omassa koulussaan suoraan päättäville virkamiehlle. Opetushallituksesta oli mukana opetusneuvos Leo Pahkini, Mikkelin sivistystoimen koulutusjohtaja Seija Manninen, sivistystoimen ylitarkastaja Kari Lehtola sekä tietysti myös koollekutsuja, Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen.

Paikala oli 13 koulun edustus. Jokainen koulu sai esittää omia ajatuksiaan kouluturvallisuuden lisäämiseksi n. 4 minuutin ajan.
Koulumme oppilaskunnasta oli mukana Antti, Katariina ja Saku. Oppilaat olivat valmistaneet hienon pp-esityksen, joka laitetaan oppilaskunnan sivuille. Kiitos hienosta esityksestä! Varsinkin kertomanne esimerkit olivat hyviä.

Kaikki terveiset luvattiin viedä eteen päin päättäviin elimiin ja vuoden päästä katsotaan mitä on saatu aikaiseksi asioiden eteen.
Nyt onkin tuhannen taalan paikka viedä eteenpäin koulumme nykyisen neuvottelukunnan laatimaa Liikenneturva-aloitetta. Oppilaat ottivat sen esille omassa esityksessään ja laitan sen uudelleen Seijalle. Esitys löytyy myös neuvottelukunnan blogista.

Turvallinen oppimisympäristö on jokaisen oppilaan oikeus.
Lähes jokaisessa esityksessä tuli esille liikenteeseen liityvät vaarat. Muita esille tulevia asioita oli koulukiusaaminen, sisäilman laatu, terveyspalvelut, valvontakamerat, pienemmät ryhmäkoot sekä koulunkäyntiavustajien puute.
Toivottavasti tämä on jälleen yksi iso askel kohti turvallisempaa koulua Mikkelin kaupungissa.
t. Katariina

Ei kommentteja: